Головна Новини Суспільство медицина Наступний штам COVID буде смертельнішим і небезпечнішим: вчені пояснили чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступний штам COVID буде смертельнішим і небезпечнішим: вчені пояснили чому

Вчені попереджають, що наступний штам Covid може вбити набагато більше людей

14 лютого 2022, 11:57
Поділіться публікацією:

Майбутній штам Covid-19 може бути набагато небезпечнішим і викликати набагато більшу кількість смертей і випадків серйозних захворювань, ніж Omicron, попереджають провідні британські вчені. Про це повідомляє The Guardian.

Наступний штам COVID буде смертельнішим і небезпечнішим: вчені пояснили чому

Кріс Вітті (ліворуч) і Патрік Валланс, найстарші радники уряду Британії з питань Covid - The Guardian

Епідеміолог Марк Вулхаус з Единбурзького університету наголосив на небезпеці, яку створює поширене припущення, що варіанти Covid-19 будуть слабшати.

"Варіант Omicron походить не від варіанту Delta. Він походить із зовсім іншої частини генеалогічного дерева вірусу. І оскільки ми не знаємо, звідки в генеалогічному дереві вірусу з’явиться новий варіант, ми не можемо знати, наскільки він може бути патогенним. Він може бути менш патогенним, але так само легко може бути більш патогенним", – сказав Вулхаус.

Цю тезу підтримав вірусолог професор Лоуренс Янг з Уорвікського університету.

"Люди, здається, думають, що відбулася лінійна еволюція вірусу від Альфа-Бета до Дельта-Омікрону. Але це просто не так. Думка про те, що варіанти вірусу будуть продовжувати ставати м’якшими, помилкова. Наприклад, новий може виявитися ще більш патогенним, ніж варіант Delta", — сказав професор. 

Девід Набарро, спеціальний представник Всесвітньої організації охорони здоров’я з питань Covid-19, також наголосив на невизначеності того, як можуть поводитися майбутні варіанти.

"Після Omicron буде більше варіантів, і якщо вони швидше передаються, вони будуть домінувати. Крім того, вони можуть викликати різні моделі захворювань, іншими словами, вони можуть виявитися більш смертельними або мати більш довгострокові наслідки", — зазначив Набарро.

Набарро закликав владу продовжувати готуватися до можливості збільшення кількості людей, які хворіють і потребують лікарняного догляду. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", штам коронавірусу Omicron виявили в оленя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини