Головна Новини Суспільство медицина Нагадує ГРВІ у важкій формі: чим небезпечний штам коронавірусу "Дельта"
commentss НОВИНИ Всі новини

Нагадує ГРВІ у важкій формі: чим небезпечний штам коронавірусу "Дельта"

Під час "Дельта"-штаму активуються ті віруси, які з'явилися в організмі раніше

13 листопада 2021, 08:57
Поділіться публікацією:

Коронавірусна мутація "Дельта", яка зараз поширена в Україні, є агресивною, проте відрізняється від початкового COVID-19. Про це повідомив академік, директор Інституту біохімії ім. Палладіна Сергій Комісаренко в ефірі "Сніданок з 1+1", передає ТСН.

Нагадує ГРВІ у важкій формі: чим небезпечний штам коронавірусу "Дельта"

Чим небезпечний штам коронавірусу "Дельта" - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що симптоми під час "Дельта"-штамі і сам перебіг захворювання мають відмінність від тих, що були раніше.

"Він ("Дельта"-штам — Ред.) дуже нагадує гостре респіраторне захворювання у важкій формі. Зрештою, люди не відразу можуть зрозуміти, чи захворіли на коронавірус, або це просто застуда", — розповів академік.

Фахівець підкреслив, що під час "Дельта" — штаму активуються ті віруси, які з'явилися в організмі раніше — починається нежить, до якого приєднується кашель. Проте, як зазначає Комісаренко, більшість пацієнтів з коронавірусом уже не втрачають смаку та нюху.

Зазначимо, що лікувати коронавірус, що особливо мутував штам "Дельта", необхідно на початковій стадії, оскільки вірус може дуже швидко вражати організм людини. У зв'язку з цим важка пневмонія послаблює пацієнта за лічені часи. Фахівці називають "Дельту" особливо небезпечним штамом, який постійно мутує. Якщо минулого року проходив тиждень і більше до стану важкої пневмонії, то зараз ця відстань, яка долає вірус, вимірюється ліченим годинником. Під час цьогорічного спалаху кашель і висока температура  не такі, як звикли розуміти громадяни, тому вони не йдуть до лікарів, щоб почати лікування.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в нашій країні випробовуватимуть у тестовому режимі таблетки від коронавірусної хвороби – Pfizer та Merck.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини