Головна Новини Суспільство медицина На якому місці Україна за рівнем смертності від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

На якому місці Україна за рівнем смертності від COVID-19

Коронавірус продовжує поширюватися

23 грудня 2020, 12:35
Поділіться публікацією:

Попри те, що приріст коронавірусної інфекції в Україні трохи знизився, не можна послаблювати позиції. Згідно з даними глави Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, наша країна знаходиться на 30-му місці в Європі за рівнем смертності від COVID-19.

На якому місці Україна за рівнем смертності від COVID-19

коронавірус в Україні / фото: tk.media

Останнім часом в Україні кількість тих, хто видужав, перевищує кількість хворих, і ця динаміка не може не викликати радість. Але кожен день від COVID-19 продовжують вмирати люди, за минулу добу, від ускладнень померло 275 осіб, а всього пандемія забрала життя 17 172 українців.

Згідно зі статистикою, показник смертності від коронавірусу в Україні становить 387 осіб на один мільйон населення. А в Польщі, наприклад, цей показник становить 682, у Франції — 932, у Великобританії — 1004.

За словами Максима Степанова, низький рівень смертності — це досягнення вітчизняних медиків.

Варто відзначити, що станом на 23 грудня в Україні зафіксовано 10 136 нових випадків захворювання, і найбільше COVID-19 продовжує бити по Києву (+1 381 особа за добу).

Нагадаємо, що у Великобританії був зафіксований новий штам коронавірусної інфекції, який, за даними вчених, поширюється набагато швидше. У зв'язку з цим, Всесвітня організація охорони здоров'я просить європейські країни посилити карантинні заходи для запобігання хвороби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що інфекціоніст Євген Тімаков припустив, що коронавірусна інфекція не зникне через 5-7 років, а буде і далі вражати людей, але тільки не викликати таких серйозних ускладнень. За його словами, вірус буде мутувати, щоб пристосуватися до зовнішнього середовища.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини