Головна Новини Суспільство медицина На українцях будуть випробовувати вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

На українцях будуть випробовувати вакцину від коронавірусу

Масово вакцинувати українців від коронавируса почнуть не раніше ніж у 2021 році

16 жовтня 2020, 08:12 comments1871
Поділіться публікацією:








Понад 4 тисячі українців зможуть взяти участь у випробуванні вакцини від коронавірусу. Вибирати їх будуть серед добровольців, а почати випробування хочуть якомога швидше. Про це заявила в програмі "Право на владу" керівник Державного експертного центру МОЗ Тетяна Думенко.

На українцях будуть випробовувати вакцину від коронавірусу

Вакцина. Фото: Flickr

Точної дати випробування вакцини на українцях поки що немає. У МОЗ спочатку хочуть переконається, що препарат безпечний. Тільки після цього добровольці зможуть приєднатися до треьої — клінічної — фази досліджень. Яка країна надасть вакцину для тестування Тетяна Думенко не уточнила.

"Минулого тижня ми отримали першу заявку від європейського виробника на проведення третьої фази дослідження. Зараз ми проводимо експертизу цих матеріалів. Якщо їх буде достатньо і ми доведемо, що випробовувати ці матеріали в Україні безпечно, то 4,2 тисячі добровольців з України зможуть приєднатися до дослідження. Сподіваємося, що це відбудеться якомога швидше", — зазначила чиновниця.

Щоб приєднатися до проекту добровольці можуть звертатися до реєстру клінічних досліджень. Поки що для проведення експерименту розглядають кілька клінічних центрів — в Києві, Львові, Вінниці та Івано-Франківську.

За словами Думенко, вакцина поки що залишається найефективнішим і найдешевшим способом боротьби з будь-якою епідемією. Однак вакцинувати масово українців від коронавірусу почнуть не раніше 2021 року після завершення третьої фази досліджень.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Україна може закупити російську вакцину від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини