Головна Новини Суспільство медицина На фронті діє польова стоматологія: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті діє польова стоматологія: подробиці

Пересувний стоматологічний кабінет працює на харківському напрямку

26 вересня 2024, 11:48
Поділіться публікацією:

Завдяки підтримці партнерів військові медики тепер мають можливість забезпечувати польову стоматологічну допомогу, що дозволяє відновлювати зуби укранським воїнам просто на передовій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію оперативно-тактичного угруповання "Харків".

На фронті діє польова стоматологія: подробиці

Лікування зубів на фронті. Фото: ОТУ "Харків"

"Сьогодні, коли наші захисники тримають фронт на Харківщині, важливо не забувати про здоров'я, навіть у найскладніших умовах. Один із таких критичних аспектів — це здоров'я зубів", – йдеться в повідомленні.

До зведеного підрозділу завітав пересувний стоматологічний кабінет (ПСК). Це справжній порятунок для бійців, адже у складних фронтових умовах можливості для лікування зубів обмежені.

"Ідея створення цього ПСК визрівала давно. З допомогою колег і волонтерів лікарю Юрію вдалося зібрати необхідне обладнання — від стоматологічних матеріалів до портативного рентгену, і здійснити цей виїзд на фронт", – повідомляють в ОТУ "Харків".

У ПСК надають весь спектр стоматологічної допомоги: від пломбування й лікування до видалення зубів. Це перший досвід співпраці з мобільною стоматологією, і він виявився надзвичайно вдалим — лише за перші дні роботи 19 бійців підрозділу отримали кваліфіковану допомогу.

На фронті діє польова стоматологія: подробиці - фото 2
На фронті діє польова стоматологія: подробиці - фото 3
На фронті діє польова стоматологія: подробиці - фото 4
На фронті діє польова стоматологія: подробиці - фото 5
На фронті діє польова стоматологія: подробиці - фото 6
На фронті діє польова стоматологія: подробиці - фото 7


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Підрозділи ГУР зачистили від окупантів Агрегатний завод у Вовчанську (ВІДЕО)

В результаті надзвичайно складної та успішної операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки МОУ, інформує портал "Коментарі".

У вівторок, 24 вересня, о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур доповів начальнику ГУР МО України Кирилу Буданову про успішне завершення операції. Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: "Стугна", "Парагон", РДК, "Юнгер", БДК, "Терор". Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини