Головна Новини Суспільство медицина На фоні Омікрону в США та Україні зростає кількість хворих на грип
commentss НОВИНИ Всі новини

На фоні Омікрону в США та Україні зростає кількість хворих на грип

Найбільше на грип хворіють діти. У США вже зафіксовано перші летальні випадки

29 грудня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Центри контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я США повідомляють тривожні новини про те, що американцям все частіше доводиться звертатися за допомогою до медиків у боротьбі з грипом. Схожа тенденція вже починає простежуватися в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

На фоні Омікрону в США та Україні зростає кількість хворих на грип

Грип. Фото: Infox.ru

Минулого року про грип практично ніхто не згадав. Адже було зафіксовано лише один летальний випадок серед дітей. У 2019 році вже було зафіксовано 199 смертей. Цього року грип тільки починає лютувати, але вже у США з хворобою не впоралося двоє дітей. Зменшення летальних випадків, порівняно з 2019 роком, медики пояснюють двома факторами. Перший – це карантинні обмеження з носінням захисних масок та дотриманням соціальної дистанції зробили свою справу. Випадків інфікування поменшало. Другий фактор – коронавірус витіснив інші віруси. Але цього року, розповідають у Центрі контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я США, ситуація з грипом знову загрозлива.

"На жаль, випадки смерті дітей — це саме те, що ми очікуємо, коли активність грипу зростає", — розповіла експерт CDC Лінетт Браммер.

Вона додала, тип вірусу, який активізувався цього року небезпечний тим, що він найбільше несе небезпеку дітям та людям похилого віку. Наслідки хвороби дають про себе знати.

Тим часом у столиці України медики також фіксують зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Найбільше хворіє дитяче населення. Але в Києві та загалом Україні поки що ситуація контрольована. Рівень захворюваності нижче за епідемічний поріг на 38,1%. Усього зареєстровано 14 629 хворих на грип та ГРВІ (зокрема, і COVID-19), поінформували у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — названо корисну добавку, що знижує ризик грипу на 87%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини