Головна Новини Суспільство медицина МОЗ та Медичні закупівлі запустили пілот e-Stock: які проблеми вирішить
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ та Медичні закупівлі запустили пілот e-Stock: які проблеми вирішить

Міністерство охорони здоров'я спільно з Медзакупівлями впроваджують систему обліку ліків та медичних виробів.

3 січня 2023, 09:30
Поділіться публікацією:

Очікується, що через e-Stock медичні заклади подаватимуть запити про необхідні ліки та медичні вироби, які закуповуватимуться державою. Про це повідомляється на офіційному урядовому порталі. 

МОЗ та Медичні закупівлі запустили пілот e-Stock: які проблеми вирішить

Фото: https://pixabay.com/


Згідно з прес-релізом, платформа дозволить оптимізувати процес збору запитів, зробити його якіснішим та більш системним. На першому етапі впровадження системи запрацювали модулі збору потреб та управління користувачами. 162 заклади охорони здоров’я через e-Stock формуватимуть запити на медичні товари у категоріях "доросла онкологія" та "ендопротези і набори для трансплантації". 


На початковому етапі будуть тестувати й за потреби усувати недоліки в процесі збору запитуваних ліків та медвиробів, які держава закуповуватиме для пацієнтів. 


За словами заступниці міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марії Карчевич, система покликана покращити управління запасами ліків та медвиробів, а також зробити інформацію про них більш доступною для споживачів. 


"Раніше потреба в медичних товарах, які має закупити держава для українців, збиралася у більшості випадків на рівні області, — розповідає заступниця директора Медичних закупівель України з розвитку ІТ-технологій Альона Жужа. — Якісь товари закуповували "Медичні закупівлі України", інші — міжнародні спеціалізовані організації. Не вистачало рішення, яке б агрегувало усі ці дані на рівні користувача лікарні та стандартизувало збір потреб незалежно від того, хто є закупівельником конкретного напрямку. Функціонал збору потреби e-Stock вирішує цю проблему".


Система дозволить бачити ситуацію із закупівлями в цілому, додала вона. 


Весь функціонал планують додати в систему до 2024-го. Повноцінна система включатиме модулі закупівель, логістики, обліку залишків та публічних даних. 


Ми раніше писали, що у грудні Україна отримала рекордну допомогу від країн-партнерів та міжнародних організацій. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини