Головна Новини Суспільство медицина МОЗ планує провести дві хвилі вакцинації від коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ планує провести дві хвилі вакцинації від коронавірусу в Україні

Першу кампанію вакцинації слід провести дуже швидко

18 лютого 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я анонсували другу кампанію вакцинації проти коронавірусного захворювання. У МОЗ заявили, що вона може бути проведена через шість — дев'ять місяців. Про це повідомляє видання РБК-Україна, посилаючись на повідомлення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

МОЗ планує провести дві хвилі вакцинації від коронавірусу в Україні

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

Очільник МОЗ запевняє, що першу кампанію вакцинації слід провести дуже швидко, при цьому підкреслив, що прищеплювати українців від коронавірусу точно будуть в цьому місяці:

"Оскільки ми повинні зрозуміти, що, напевно, COVID-19 найближчим часом нікуди не дінеться, і після того, як буде зроблене перше щеплення, через пів року — дев'ять місяців, в залежності від вакцини, необхідно буде робити друге щеплення обов'язково, я маю на увазі другий раз робити вакцинацію", — розповів Степанов.

Нагадаємо, що вакцинуватися проти коронавірусного захворювання протипоказано тим, хто на момент щеплення хворіє COVID-19 або будь-якою іншою хворобою в гострій фазі або нещодавно переніс захворювання. В цілому прищеплюватися не рекомендується тим, у кого діагностовано гостру інфекцію. Про це розповів лікар-імунолог Борис Донський.

Раніше "Коментарі" розповідали, чому в Україні досі не почалася вакцинація. За даними Міністерства охорони здоров'я, постачальники вакцини проти коронавірусу для України зіткнулися з деякими технічними проблемами, але труднощі оперативно вирішують. У МОЗ також заявили, що сформовані мобільні бригади, які будуть вакцинувати, а також готові списки людей, яких провакцинують в першу чергу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини