Головна Новини Суспільство медицина МОЗ назвало симптоми штаму "Омікрон": офіційний список
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ назвало симптоми штаму "Омікрон": офіційний список

У відомстві не виявили суттєвих відмінностей від ознак домінуючого на території варіанта коронавірусу "Дельта"

18 січня 2022, 11:54 comments2316
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я України оприлюднили перелік симптомів, які найчастіше зустрічаються у пацієнтів, інфікованих коронавірусним штамом "Омікрон". Про такі ознаки свідчать звіти на основі підтверджених випадків нової мутації вірусу. Відповідну інформацію МОЗ розмістило на сторінці у соціальній мережі Facebook.

МОЗ назвало симптоми штаму "Омікрон": офіційний список

МОЗ назвало симптоми штаму "Омікрон" - фото з відкритих джерел

Так, серед найбільш поширених симптомів у відомстві виокремили: нежить, який зустрічається у 73% випадків, головний біль (67,5%), стомлюваність (63,5%), чхання (60%), а також біль у горлі (59, 6%).

У той же час, у МОЗ не виявили суттєвих відмінностей від ознак домінуючого на території України варіанта коронавірусу "Дельта". У зв'язку з цим додатково можуть з'являтися кашель, хрипкий голос, озноб або тремтіння, лихоманка, втрата нюху та смаку та інші ознаки зараження.

МОЗ назвало симптоми штаму ”Омікрон”: офіційний список - фото 2

У Міністерстві охорони здоров'я звернули увагу, що навіть якщо "Омікрон" здається схожим на ГРВІ, заражені цим штамом також ризикують отримати тяжкі та тривалі наслідки, аж до госпіталізації та летальних випадків.

У відомстві зауважили, що зв'язку зі стрімким поширенням південноафриканського штаму в зоні ризику громадяни, які не отримали щеплень проти коронавірусу.

У разі виникнення будь-яких симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції необхідно звернутися за консультацією до сімейного лікаря. Лікар, у свою чергу, повинен направити пацієнта зробити тест на COVID-19.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що у Міністерстві охорони здоров'я України назвали загальні симптоми СOVID-19 та грипу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини