МОЗ готує нові обмеження через поширення штаму Дельта в Україні

Пропозиції повинні бути готові до 25 червня

За окремим дорученням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) в МОЗ підготують варіанти карантинних заходів через випадки штаму Дельта, зафіксованих в країні. Пропозиції повинні бути готові до 25 червня. Інформацією поділився головний санлікар України Ігор Кузін, пише 24 канал.

Заступник міністра також підкреслила, щоб знизити ризик поширення даної мутації коронавірусу, уряд країни підтримав впровадження карантинних заходів.

"До 25-го червня, за окремим дорученням РНБО, буде підготовлено комплексні пропозиції для протидії поширенню коронавірусного штаму Дельта в Україні", - сказав Кузін.

Відзначається, що на території країни вже виявили два випадку захворювання ковід, викликані варіантом Дельта.

Нагадаємо, що під час інфікування коронавірусним штамом Дельта, у пацієнтів фіксуються більш серйозні симптоми.

Раніше портал "Коментарі" писав, що вчені Оксфордського університету повідомили, що почали вивчати протипаразитарний препарат "Івермектин" як можливий засіб для лікування COVID-19. Як відомо, "Івермектин" широко використовується в деяких країнах світу як препарат для лікування коронавірусу. Однак поки немає достовірних підтверджень його реальної ефективності саме в боротьбі з COVID-19.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що незважаючи на перебування в "зеленій" карантинній зоні України все ще бореться з пандемією коронавірусу, як і інші країни світу. Раніше дослідники прогнозували, що нова хвиля захворювання може припасти на осінь 2021 року, проте, судячи з інформації Національної академії наук, ця ймовірність стала значно ближчою.