Головна Новини Суспільство медицина "Могли проср*ти все, що тільки можна" - Комаровський розкритикував російську вакцину
commentss НОВИНИ Всі новини

"Могли проср*ти все, що тільки можна" - Комаровський розкритикував російську вакцину

Лікар вважає, що вакцинуватися препаратом Супутник V - ризиковано

11 лютого 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Відомий український лікар та телеведучий Євгеній Комаровський висловив свою думку щодо російської вакцини проти коронавірусу "Супутник V" в інтерв'ю "Гордону".

"Могли проср*ти все, що тільки можна" - Комаровський розкритикував російську вакцину

Чи варто вакцинуватися препаратом Супутник V - Комаровський. Фото: tsn.ua

За словами спеціаліста, цей препарат не можна рекомендувати до застосування.

"Супутник V" — я припускаю, що це хороша вакцина. При цьому допускаючи, розуміючи, як реалізується міжнародний маркетинг в російській фармпромисловості, я розумію, що вони могли проср*ти, вибачте, усе, що тільки можна", — зазначив він.

У лікаря виникає питання, чому про цю вакцину майже нічого не відомо. Припускається, що вона або просто неякісна, або в Росії погано здійснюється інформполітика.

Комаровський зазначає, що в будь-якому випадку, якщо вакцина досі проходить випробування, вона має певні недоліки.

"Справді я сьогодні не можу рекомендувати своїм глядачам "Супутник V". Не тому, що це російська вакцина, а перш за все тому, що в мене немає нормальних, цивілізованих протоколів, статей, за якими я б розумів, як проходить випробування", — підкреслив експерт.

До того ж лікар нагадав, що російська влада планувала найближчим часом прищепити 30 мільйонів осіб, але в реальності отримало вакцину набагато менше людей.

Нагадаємо. що в Україні на офіційному рівні заборонили використовувати вакцини від коронавірусу, виготовлені в Росії. Відповідна постанова Кабінету міністрів №95 розміщена на офіційному веб-сайті держустанови. Деталі можна прочитати на нашому сайті.

Також "Коментарі" повідомляв, що п’ятий президент України Петро Порошенко зробив похмурий прогноз щодо вакцинації. За його словами, Україна може останньою завершити масову вакцинацію серед усіх європейських держав. Чому політик так вважає, читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини