Головна Новини Суспільство медицина Moderna: за кілька тижнів буде готова бустерна доза вакцини проти Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

Moderna: за кілька тижнів буде готова бустерна доза вакцини проти Omicron

Головний директор Moderna зазначив, що не очікує жодних проблем

21 грудня 2021, 12:44
Поділіться публікацією:

Виробник вакцини від COVID-19 Moderna не очікує жодних проблем у розробці прискорюваної вакцини для захисту від варіанту коронавірусу Omicron і може почати роботу за кілька тижнів. Про це повідомляє Reuters.

Moderna: за кілька тижнів буде готова бустерна доза вакцини проти Omicron

Фармацевт тримає флакон з вакциною від коронавірусної хвороби Moderna (COVID-19) - Reuters

Moderna сподівається розпочати клінічні випробування вакцини для захисту від швидкопоширюваного варіанту Omicron на початку наступного року, але наразі зосереджена на бустерній дозі своєї поточної вакцини мРНК-1273.

"Це потребує лише незначних коригувань для Omicron. Я не очікую жодних проблем. Це займе ще тиждень-два. Пройде кілька місяців, перш ніж ми зможемо виготовити 500 мільйонів доз після (регуляторного) затвердження. Але сьогодні наші потужності набагато вищі, ніж рік тому", — сказав головний директор Бансель в інтерв'ю швейцарській газеті TagesAnzeiger, опублікованому у вівторок, 21 грудня.

Компанія чекала важливої ​​інформації про новий штам, щоб почати розробку.

Якщо такі органи, як Управління з контролю за продуктами і ліками США та Swissmedic у Швейцарії, потребують подальших досліджень, це додасть щонайменше три місяці.

"Деякі органи влади хочуть дослідження, інші ще не визначилися. На мою думку, це дуже залежить від того, наскільки важко буде прогресувати хвороба", — сказав Бансель.

Після затримок поставок і відставання у виробництві на початку 2021 року, Moderna тепер може йти в ногу з виробничими цілями та виконувати замовлення вчасно. Цього року компанія виготовила від 700 мільйонів до 800 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 і очікує, що у 2022 році буде вироблятися більше, збільшивши виробництво зі 100 мільйонів доз на місяць до 150 мільйонів.

Після підписання попередніх угод з Канадою та Австралією, Moderna розпочала переговори зі Швейцарією щодо так званої підписки на вакцину, яка могла б забезпечити поставки в міру розробки нової мРНК-вакцини.

"У нас є ряд нових вакцин у розробці, наприклад, проти грипу або вірусу RS, який викликає респіраторне захворювання і є смертельним для літніх людей і маленьких дітей. Ми можемо об’єднати ці три мРНК-вакцини в одну дозу і запропонувати урядам забезпечити поставки на певну суму на кілька років, а потім інвестувати у виробничі потужності в цій країні", — сказав Бансель.

За словами Банселя, це дасть цим країнам пріоритетні постачання на випадок нової пандемії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", європейські країни планують ввести додаткові обмеження на поїздки та багато іншого, щоб зупинити зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 Omicron, які загрожують зупинити відновлення світової економіки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини