Ми маємо його чекати: Радуцький про появу штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні

За словами нардепа, щоб уникнути серйозних наслідків нового штаму, треба вакцинуватися

За словами Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, незабором в Україні може з'явитися новий штамм коронавірусу "Омікрон", який вчені називають набагато небезпечнішим за попередні мутації. Про це народний депутат розповів корепонденту порталу "Коментарі".

За словами Радуцького, математичні дослідження, дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та дані Академії медичних наук України дають підстави вважати, що новий варінт COVID-19 найближчого часу просунеться на територію нашої країни.

"Якщо говорити об'єктивно - кордонів у світі не існує. Якщо "Омікрон" є, наприклад, у сусідній Польщі чи Німеччині, то він може бути і у нас. Ми його маємо чекати", - зауважив Радуцький.

Крім того, народний обранець додав, що наслідки нового коронавірусного штаму можуть бути значно меншими, якщо більша частина українців отримає щеплення против COVID-19:

"Чим більше жителів країни провакцинується, тим менше щось зміниться. Нічого страшного не відбудеться", - додав Радуцький.

Нагадаємо, що світом розповсюджуються нові небезпечні штами коронавірусу "Омікрон" та "Дельта". У ВООЗ розповіли, який із штамів небезпечніший і може більше загрожувати людству. Перше, що вже підтверджено вченими та медиками – "Омікрон" має велику заразність і саме тому дуже швидко передається по всій планеті.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні заявили про загрозу нового спалаху коронавірусної інфекції. Детальніше - у нашому матеріалі.