Головна Новини Суспільство медицина Медики в подробицях описали перебіг смерті від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики в подробицях описали перебіг смерті від коронавірусу

Американські вчені описали смерть при двох стадіях перебігу важкої форми COVID-19

18 грудня 2020, 22:02
Поділіться публікацією:

Американські вчені розповіли про дві стадії складного перебігу коронавірусної хвороби. Дослідження медиків, яке описує жахливу смерть, надруковано на науковому порталі Nature Communications.

Медики в подробицях описали перебіг смерті від коронавірусу

З метою вивчення вірусу на організм, патологоанатоми Массачусетської лікарні (Massachusetts General Hospital) США вивчили результати розтину 24 нещасних, які загинули в результаті ускладнень викликаних коронавірусом. Таким чином, експерти з'ясували, де в органах дихальної системи зосереджується SARS-CoV-2.

Так, вчені прийшли до висновку, що існують дві стадії важкої форми коронавірусної хвороби. При ранній формі в організмі виявляється максимальна кількість частинок коронавірусу в легких, через що відбувається експресія генів — тобто, вірус призводить до змін, не притаманним здоровим клітинам. На крайній, найскладнішій фазі, вірусу в легенях практично немає, але ні імунітету, ні здорових клітин органів дихання практично не залишається, в результаті чого людина гине.

Однак, навіть складні та вкрай складні форми коронавірусної хвороби можуть проходити альтернативно.

"Реакція організму на вірус може бути унікальною навіть у різних частинах одного й того ж легкого", — зазначив автор дослідження доктор Девід Т. Тінг (David T. Ting).

Також медики з'ясували, що призначення противірусних препаратів — зокрема, ремдесівіра — може мати ефект тільки на ранній стадії хвороби.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Англії зафіксували випадки інфікування новим штамом коронавірусу — число хворих неухильно зростає.

Крім того, порталу стало відомо про смерть від коронавірусу ще одного російського артиста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини