Головна Новини Суспільство медицина Медики нагадали про користь зелених бананів
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики нагадали про користь зелених бананів

Зелені банани є добрим джерелом харчових волокон

22 грудня 2021, 02:15
Поділіться публікацією:

Банани бувають не лише жовтими: а й червоними, помаранчевими, чорними та просто зеленими! Ось про останній різновид тропічного фрукта і поговоримо. Зелені банани є хорошим джерелом харчових волокон, вітамінів (Віт С, В6, провітамін А), мінеральних речовин (калію, фосфору, магнію, цинку), біологічно активних сполук, таких як фенольні сполуки та резистентний крохмаль (РК), потенційно сприяючи користі для здоров'я класифікуючи зелені банани як функціональні продукти, пише befirst.

Медики нагадали про користь зелених бананів

Банани - фото з відкритих джерел

Є в м'якоті деякі мікроелементи – фтор, селен, залізо, марганець та цинк. Дуже важливі у складі фрукта також незамінні амінокислоти: лізин, метіонін, триптофан. Тим, кого печія не турбує, дієтологи порадили їсти стиглі банани, багаті на різні вуглеводи. Також вони назвали фрукт ідеальним перекушуванням для спортсменів і відзначили, що в ньому міститься чудова порція біогенних амінів, які допомагають покращити настрій та здоров'я.

Нагадаємо, лікарі з Великобританії розповіли, що людям, які страждають на гіпертонію (підвищений тиск) необхідно вживати більше незрілих бананів та авокадо. Фахівці відзначили, що ці фрукти багаті на вітаміни, а також калій, фосфор, залізо та антоціаніни, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Є фрукти можна у свіжому вигляді, також плоди можна додавати у смузі, молочні коктейлі, каші, йогурти, різноманітні десерти та інші страви.

Крім того, щоб привести тиск у норму, експерти радять збагачувати меню апельсинами, грейпфрутами та іншими цитрусовими, тому що в їх складі є фітонутрієнти та біофлавоноїди. Ще для гіпертоніків корисна малина, смородина та полуниця – ці фрукти забезпечують організм високою дозою калію, який потрібен для нормалізації тиску.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини