Головна Новини Суспільство медицина Медики б'ють на сполох: коронавірус може cпровокувати поширення захворювання, яке не лікується
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики б'ють на сполох: коронавірус може cпровокувати поширення захворювання, яке не лікується

США в цьому році зафіксували 1272 випадків зараження Candida auris, що в 4 рази більше, ніж у 2018 році

27 жовтня 2020, 00:35 comments39548
Поділіться публікацією:

Медики стурбовані тим, що коронавірусна інфекція може спровокувати спалах небезпечного для ослабленого імунітету грибка. Про це повідомляє National Geographic.

Медики б'ють на сполох: коронавірус може cпровокувати поширення захворювання, яке не лікується

Джерело:nationalgeographic.com

Відомо, що дана колонія грибів, які паразитують на тілі і в організмі людини, була виявлена відносно недавно — у 2015 році.

Експерт з грибкових інфекцій Жоанна Родес була поінформована про те, що в одній з найбільших кардіологічних клінік в Британії був виявлений тип грибка, який вражав шкірні покриви хворих, які перебувають в реанімації, не дивлячись на те, що персонал дотримувався всіх інструкцій з контролю інфекцій. Згодом виявилося, що грибок під назвою Candida auris може бути резистентним до всіх препаратів, якими лікується грибкова інфекція.

І ранні тривожні сигнали говорять про те, що активне поширення коронавірусної інфекції допомагає йому поширюватися. Грибкова інфекція розмножується в місцях скупчення людей. А лікарні на цей час ідеальне місце для цього — вони переповнені пацієнтами з ослабленим імунітетом. Candida auris чудово себе почуває на різних поверхнях, таких як простирадла, бильця лікарняних ліжок, двері й медичне обладнання, а згодом легко освоюється на шкірі та передається від людини до людини.

Ситуація ускладнюється тим, що через медичні маніпуляції з тілом пацієнта, на шкірі залишаються рани після катетерів, голок і різних трубок, а це означає, що через пошкодження на шкірі Candida auris може потрапити всередину організму і викликати незворотні зміни.

"На жаль, були місця, де ми бачили спалахи Candida auris. Ми спостерігали його появу також в реабілітаційних клініках і деяких відділеннях, які займаються пацієнтами з COVID-19. Проблема в тому, що якщо грибок з'являється десь, від нього дуже важко позбутися", — сказав глава підрозділу Центру контролю і профілактики захворювань США Том Чилер.

За останні кілька років спалаху зараження Candida auris були зафіксовані в 40 країнах світу. За статистикою, він може привести до смерті від 3 до 6 осіб з десяти. Для порівняння, коронавірус вбиває приблизно 1% заражених. Однак, він за досить короткий проміжок часу здатний інфікувати набагато більшу кількість людей.

Медики бояться, що якщо Candida auris оселиться в медичних установах, він може посилити зростання суперінфекцій, які вже заразили мільйони людей по всьому світу. Минулого року Центр контролю та профілактики захворювань США включив Candida auris в список найбільших стійких до ліків загроз в країні станом на 2020 рік. Поки що рано говорити про тенденції поширення цього виду грибка завдяки коронавірусу. Але в США в цьому році зафіксували 1272 випадки зараження Candida auris, що в 4 рази більше, ніж у 2018 році. Медики припускають, що реальна кількість заражених грибком вище. А це означає, що супербактеріі можуть бути причиною збільшення смертності в цілому за часів пандемії COVID-19.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що через пандемію коронавірусу людям стали частіше сниться кошмари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини