Головна Новини Суспільство медицина Максим Степанов гальмує медреформу і підриває авторитет президента, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Максим Степанов гальмує медреформу і підриває авторитет президента, - ЗМІ

У ЗМІ вказали на дії міністра охорони здоров'я Максима Степанова, які можуть зашкодити президенту

7 липня 2020, 16:56
Поділіться публікацією:

Гальмування медреформи з боку міністра охорони здоров'я Максима Степанова може піднести неприємний сюрприз президенту Володимиру Зеленському, пишуть "Факти".

Максим Степанов гальмує медреформу і підриває авторитет президента, - ЗМІ

Степанов, як стверджує видання, зайняв позицію активного захисника спеціалізованих клінік, які не підтримали реформу і не уклали контракти з НСЗУ. В результаті, ці клініки з 1 квітня не отримують фінансування в належному обсязі, а їх персонал виходить на акції протесту під будівлі місцевих органів самоврядування. У матеріалі йдеться, що головними винуватцями невиплат зарплат є головні лікарі та директори цих клінік, які не подбали про перехід на нову систему фінансування.

За даними ЗМІ, саме з таких головлікарів Степанов 3 липня сформував медичну раду при МОЗ, яка займеться "швидким і ефективним впровадженням реформ системи охорони здоров'я України".

На поточний момент НСЗУ уклала вже 1658 контрактів, близько 1000 клінік з цього списку отримали фінансування в більшому розмірі, ніж в 2019 році. Мова йде, в першу чергу, про ті лікарні, в модернізацію яких місцева влада вклали чимало коштів, щоб зробити їх привабливими для пацієнтів.

На думку голови директорату медичних послуг МОЗ Оксани Сухорукової, зламати медреформу напередодні місцевих виборів і повернути все, як було — значить образити сильних регіональних менеджерів, які інвестували в розвиток своєю медицини.

"Восени сильним лікарням теж не вистачить грошей, і ми будемо змушені знайти додатковий бюджет вже на них. Додаткові кошти доведеться витрачати так або інакше, але вибирається модель, яка перед виборами призведе до бунту місцевого самоврядування", — наводить видання слова Сухорукової.

Автор статті резюмує, що мотиви дій міністра Степанова неясні: чи то бажання догодити президенту, чи то спроба закласти під нього бомбу уповільненої дії. У будь-якому випадку, до закінчення першої каденції Володимиру Зеленському доведеться залишатися невирішеною проблемою поганої медицини, яка буде хвилювати абсолютно кожного виборця, будь він хоч лікарем, хоч пацієнтом, роблять висновок "Факти".

Нагадаємо, директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог" Андрій Миселюк нещодавно заявив, що Максим Степанов фактично відклав проведення медреформи до 2021 року.

Як повідомлялося, Зеленський назвав пріоритетні реформи для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини