Головна Новини Суспільство медицина Ляшко відреагував на заяви про переведення лікарів на півставки, щоб не платити підвищені оклади
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко відреагував на заяви про переведення лікарів на півставки, щоб не платити підвищені оклади

У МОЗ запевняють, тим медустановам, яким не вистачає коштів, направлять пакет дофінансування

18 лютого 2022, 13:20
Поділіться публікацією:

У ЗМІ та соцмережі дедалі більше інформації про те, що українських лікарів переводять на півставки, щоби не платити підвищені оклади. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевняє, що підстав для такого кроку з боку керівництва медустанов немає. Єдиний виняток можуть становити сімейні лікарі, які не підписали мінімально необхідних 70% декларацій. Якщо немає 1800 декларацій, то лікар та медсестри не отримують оклад на всю ставку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час спілкування зі ЗМІ розповів Віктор Ляшко.

Ляшко відреагував на заяви про переведення лікарів на півставки, щоб не платити підвищені оклади

Віктор Ляшко. Фото сайт Кабінету міністрів

Щодо підвищених виплат українським медпрацівникам Віктор Ляшко зазначив, що кошти перераховані медзакладам у повному обсязі та обіцяні виплати відбуваються.

"Чи є проблемні медзаклади? Так! Деякі проблемні медзаклади є. Я особисто щодня спілкуюся з 10-15 головлікарями для того, щоб запитати, чому і що там відбувається. Один із прикладів – це районна лікарня у Закарпатській області, де звільнили головного лікаря у 2021 році, звільнили меддиректора, звільнили бухгалтера. І в результаті виявилося, що договір із НСЗУ нема кому підписати", – зазначив Ляшко.

За його словами, зараз усі дані вдалося верифікувати для того, щоб сформувати пакет дофінансування.

Віктор Ляшко закликає не вірити чуткам про те, що медустанови не мають коштів для виплат зарплат, бо кошти вони від держави отримали.

"Але тим медустановам, які не можуть у пакетах НСЗУ виплачувати таку зарплату з певних причин буде пакет дофінансування. Він даватиметься на півроку для того, щоб розібратися з кожною конкретною установою, чому вона не перезакривається із пакетом НСЗУ", – зазначив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ляшко розповів, які шанси перемогти пандемію у 2022 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини