Головна Новини Суспільство медицина Ляшко: В Україні будуть видавати міжнародні свідоцтва про вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко: В Україні будуть видавати міжнародні свідоцтва про вакцинацію

Ніяких інших "імунних паспортів" Україна вводити не планує

15 березня 2021, 13:29
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна планує видавати міжнародні сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Ніяких інших "імунних паспортів" Україна вводити не планує, передає "Коронавірус.Інфо" 15 березня.

Ляшко: В Україні будуть видавати міжнародні свідоцтва про вакцинацію

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

За словами Ляшка, міжнародними медико-санітарними правилами чітко визначені вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Ляшко додав, що якщо певна країна потребуватиме при перетині кордону таке свідоцтво про вакцинацію, українці зможуть його отримати безкоштовно у два кліка.

"Але впроваджувати і вимагати довідку про щеплення проти Covid-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів ввести документи про вакцинації проти Covid-19", — підкреслив Ляшко.

Як раніше повідомляли "Коментарі", станом на 15 березня в "червоній" зоні карантину залишаються чотири області — Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька. "Помаранчева" зона складається з 11 регіонів — Києва, Вінницької, Донецької, Київської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей. Решта областей залишаються в "жовтій" зоні: Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська та Херсонська області.

До цього глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що до кінця літа 2021 року в Україні може з'явитися платна вакцинація від коронавірусу Covid-19 в приватних клініках. За словами міністра, на сьогодні МОЗ "зацікавлений, щоб приватна вакцинація почалася якнайшвидше".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини