Головна Новини Суспільство медицина Ляшко: У нас буде можливість вакцинувати 50% населення до кінця цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко: У нас буде можливість вакцинувати 50% населення до кінця цього року

"Все буде залежати від вакцини і від бажання робити щеплення", - заявив Ляшко

31 березня 2021, 11:13
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прокоментував інформацію про те, що в Україні за два роки планують вакцинувати від Covid-19 50% населення. За його словами, це зроблять швидше і половина населення України отримає Covid-щеплення до кінця 2021 року, оскільки для цього буде отримано достатньо вакцини. Про це Ляшко заявив в ефірі програми на hromadske.

Ляшко: У нас буде можливість вакцинувати 50% населення до кінця цього року

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

"Я думаю, що у нас буде можливість вакцинувати (50% населення, — ред.) до кінця цього року. Можливо будуть глобальні катаклізми, але те, що я бачу, то що прогнозується, у нас буде вакцина, яка дозволить зробити ці щеплення", — заявив Ляшко.

За його словами, в Україні, щоб вакцинувати "нашу кількість", потрібно виділити 4-7 місяців.

"Все буде залежати від вакцини і від бажання приходити робити щеплення", — резюмував головний санітарний лікар.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що "просто вилікувати людину від Covid вже недостатньо" і після одужання від коронавірусу багатьом українцям необхідна реабілітація, адже в країні почастішали випадки "постковідного синдрому". Тепер фіксують до 70% різних посткоронавірусних ускладнень.

Зазначимо, що раніше Максим Степанов заявив, що в Україні до 15 квітня триватиме загострення ситуації з коронавірусом. МОЗ очікує зростання кількості хворих на Covid-19 протягом найближчих двох тижнів.

Також до цього нардеп Михайло Радуцький заявив, що нові мутації коронавірусу в майбутньому можуть провокувати нові хвилі епідемії. За його словами, пік коронавірусу в Україні ще не настав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини