Головна Новини Суспільство медицина Ляшко розповів про вакцинацію дітей від 5 років проти Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів про вакцинацію дітей від 5 років проти Covid-19

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розраховує, що в Україні також почнуть щеплювати проти Covid-19 дітей з 5-ти років, підлітків з 12-ти років вже вакциновано понад 40 тисяч

7 грудня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко висловив сподівання, що в Україні буде дозволено вакцинацію дітей, починаючи з 5 років. На сьогоднішній день повний курс вакцинації пройшло понад 40 тисяч підлітків, старших за 12 років. Як інформує портал "Коментарі", про це глава МОЗ заявив, виступаючи на всеукраїнському форумі "Україна 30. Саміт діти", пише "Інтерфакс-Україна".

Ляшко розповів про вакцинацію дітей від 5 років проти Covid-19

Вакцинація. Фото: Укрінформ

Віктор Ляшко розповів, що у МОЗ уже дали дозвіл на вакцинацію дітей віком від 12 років. Хоча вже зараз низка країн дозволила вакцинувати дітей від 5 років.

За словами міністра, незабаром виробники вакцин, які постачають свої препарати в Україну, можуть скоригувати інструкції, де прописати, що вакцинація дітей віком від 5 років – дозволена.

При цьому Віктор Ляшко уточнив, що уряд сьогодні не ставить дітей у пріоритет щодо вакцинації. Це питання не на першому місці. На першому місці масова вакцинація українців, які потрапляють до груп ризику та які потребують першочергової вакцинації. Для влади пріоритет якнайбільше вакцинувати саме таких людей.

Зазначимо, в Україні суттєво зросла кількість хворих на коронавірус дітей після того, як у країні почав поширюватися штам "Дельта". штам, що мутував, називають більш заразним, ніж попередні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — медики заявили, що після того, як людина перехворіла на тяжку форму коронавірусу їй на реабілітацію та відновлення до нормального способу життя знадобиться до 5 років. Такими прогнозами поділилися у Раді товариства інтенсивної терапії у Великій Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини