Головна Новини Суспільство медицина Лікарі назвали відмінності Covid-19 від синуситу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали відмінності Covid-19 від синуситу

Поставити найбільш достовірний діагноз лікарі зможуть тільки після тесту на коронавірус

16 жовтня 2020, 14:06
Поділіться публікацією:

З приходом осінніх холодів все частіше доводиться мати справу не тільки з коронавірусом, а й іншими захворюваннями верхніх дихальних шляхів. Наприклад, синуситом. Фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань (США) пояснили, як відрізнити його від коронавірусу, пише Prevention.

Лікарі назвали відмінності Covid-19 від синуситу

Відмінність Covid-19 від синусита. Фото: pixabay.com

Синусит виникає в той момент, коли в носових пазухах накопичується занадто багато рідини, а мікробів стає більше. Спровокувати його може застуда, куріння, сезонна алергія, ослаблений імунітет. При цьому у пацієнта з'являться нежить, біль в щоках і в лобі, закладеність носа, головний біль, неприємний запах з рота і навіть кашель.

Ці ж симптоми характерні й для Covid-19, відзначають лікарі. Однак у випадку з коронавірусом до вищепереліченого може додатися озноб і лихоманка, задишка, втома, болі в тілі, біль у горлі, втрата смаку і запаху, нудота, блювота або діарея.

"Поява симптомів синуситу відразу ж повинна викликати підозру на Covid-19. Пацієнти мають піти в самоізоляцію до тих пір, поки вони не звернуться до лікаря і не отримають необхідні інструкції", — говорить доктор медицини Ерік Холбрук.

Оскільки симптоми двох хвороб дуже схожі, лікарі Центру з контролю і профілактики захворювань радять в будь-якому випадку робити тест на коронавірус. Тільки він дозволить поставити остаточний діагноз.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що коронавірус в Україні побив ще один рекорд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини