Головна Новини Суспільство медицина Лікарі назвали найкращі продукти для профілактики дефіциту кальцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали найкращі продукти для профілактики дефіциту кальцію

Кальцій – один із найважливіших хімічних елементів для людського організму

22 лютого 2022, 14:34
Поділіться публікацією:

Найпростіші продукти здатні задовольнити потреби організму людини в кальції. Головне – вживати їх разом із їжею, що допомагає засвоєнню цього елемента. Кальцій – один із найважливіших хімічних елементів для людського організму. Кальцій становить структурну основу кісток та зубів, необхідну для нормального згортання крові, вироблення гормонів, скорочення м'язів, пише elle. Продукти для профілактики дефіциту кальцію знайдуться в будь-якому супермаркеті і не вдарять по кишені:

Лікарі назвали найкращі продукти для профілактики дефіциту кальцію

Кальцій - фото з відкритих джерел

Пармезан. Лідер за кількістю кальцію серед усієї молочної продукції – сир пармезан. У 100 г продукту міститься 1184 мг кальцію – більше добової норми. При цьому дуже багато білка (38 г на 100 г продукту) та 0,95 мкг вітаміну D.

Сардини. Сардини та консервований лосось багаті на кальцій завдяки їстівним кісткам. Так, у 90-грамовій банці сардин міститься 35% СН, а в такій же порції консервованого лосося – 21%.

Горіхи, насіння та боби. Всупереч поширеному стереотипу кальцій міститься у тваринних продуктах. Щобільше: серед продуктів, присутніх у раціоні багатьох людей, які мають рослинне походження за вмістом кальцію, лідирують! Так, 100 г маку міститься близько 1,5 г кальцію (для порівняння: молоко містить 120 мг кальцію на 100 мл продукту).

Нагадаємо, мільйони людей не уявляють свій день без кави, хоча знають, що зловживати напоєм не варто. Говорять, що його часте вживання призводить до вимивання кальцію з організму. Але чи це так? Відомий дієтолог Світлана Фус розповіла, що кава, попри деякі його переваги, дійсно змінює кислотно-лужний баланс і виводить з організму такий важливий мікроелемент як кальцій. Одна чашка бадьорого напою здатна вивести близько 6 мг кальцію, але, якщо вживати в день 1-2 маленькі чашки кави, шкоди це не принесе, адже людина вживає різні продукти, що містять кальцій, які заповнюють його баланс.

А ось у людей, які п'ють каву, не замислюючись про її кількість (4 і більше чашок на день) можуть виникнути проблеми. Цей ароматний напій не тільки виводитиме кальцій, але й перешкоджатиме його засвоєнню в кишечнику, що негативно позначиться на загальному самопочутті. В результаті у людини з'являться проблеми із зубами, м'язові судоми, порушення в роботі серцево-судинної системи та інше.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини