Головна Новини Суспільство медицина Лікарі дали рекомендації щодо покращення здоров'я серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі дали рекомендації щодо покращення здоров'я серця

Помірні фізичні навантаження корисні для всього організму і не в останню чергу для серцево-судинної системи

9 лютого 2022, 05:55
Поділіться публікацією:

Серце – найважливіший орган нашого тіла. Берегти серце стоїть у юності, пропонуємо прості правила, які допоможуть зберегти серце та судини здоровими! Помірні фізичні навантаження корисні для всього організму і не в останню чергу для серцево-судинної системи. Зміцнити серцевий м'яз можна за допомогою простих вправ. Головне, дотримуватися деяких правил, інакше замість користі можна заподіяти собі шкоди, пише sayyes.

Лікарі дали рекомендації щодо покращення здоров'я серця

Серце - фото з відкритих джерел

Як тренувати серце правильно? Все дуже просто. При тренуванні важливо стежити за пульсом: показники повинні дійти до 120-140 ударів за хвилину і залишатися на тому ж рівні протягом усього заняття. В цьому випадку об'єм серця збільшуватиметься завдяки розтягуванню стін. Якщо ж пульс зростає до 180-200 ударів і тримається на такому рівні більше 20 хвилин, відбувається викид молочної кислоти, через яку стіни товщають. Потовщення веде до поступового відмирання клітин та підвищення ризику інфаркту. Якихось "спеціальних" продуктів для серця немає. Але правильне харчування є однаковим для профілактики всіх хвороб. Поради дієтологів прості: основа – це овочі, зелень, фрукти, цілісні крупи (не "швидко заварювані", а ті, що доводиться варити довше), бобові. Щодо шкідливих звичок лікарі однозначно негативно ставляться до куріння.

Нагадаємо, робота в режимі нон-стоп, конфлікти з колегами, негаразди в сім'ї - будь-який стрес обертається сильним ударом по серцю. Поради експертів допоможуть уникнути цього неприємного навантаження. Не забувайте, що всі справи не переробиш. І навіть якщо ви занадто схильні до перфекціонізму, вчитеся вчасно поставити крапку, пише psyfactor. Але пасивним просиджуванням перед телевізором будинку на дивані краще не зловживати. Краще покатайтеся на велосипеді, здійсніть пробіжку в парку, позаймайтеся йогою або вирушайте до фітнес-центру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини