Головна Новини Суспільство медицина Лікар заявив, що молоді люди почали по-іншому хворіти на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар заявив, що молоді люди почали по-іншому хворіти на коронавірус

Лікар розповів про тяжку форму COVID-19 у молодих людей

20 листопада 2020, 11:38 comments3396
Поділіться публікацією:

Тяжкі випадки перенесення коронавірусної хвороби стали частіше спостерігати у людей молодших за пацієнтів із групи ризику. Про це повідомив лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров у відео, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

Лікар заявив, що молоді люди почали по-іншому хворіти на коронавірус

Як розповів лікар, ще наприкінці літа та у першій половині вересня тяжкий перебіг коронавірусу спостерігався у пацієнтів, яким понад 70 років. Відповідно, вони перебували на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. Але останні півтора місяця значно зросла кількість молодих людей, які хворіють на COVID-19 у тяжкій формі, а також потребують штучної вентиляції легень. При цьому, є випадки, каже Дубров, коли люди тяжко хворіють на інфекцію, хоча до цього були абсолютно здорові та не мають супутніх патологій.

"Однозначно можу сказати, що на сьогодні — 50 на 50. Тобто — 50% людей відносно молодого віку до 60 років з тяжким перебігом. І 50% — 60+ із супутньою патологією", — повідомив лікар.

Як додав Дубров, влітку мовилося, що коронавірус для молодих людей не страшний, вони легко ним хворіють і не потребують госпіталізації.

"Це вже не так. І молоді люди також, навіть без супутньої патології, стається тяжкий перебіг COVID-19 і летальні випадки, в тому числі", — резюмував лікар.

Раніше лікар заявив, що стан пацієнтів з тяжкою формою COVID-19 погіршується раптово, за хвилини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини