Головна Новини Суспільство медицина Лікар-стоматолог розвінчала найпопулярніший міф про карієс
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар-стоматолог розвінчала найпопулярніший міф про карієс

Головною причиною руйнування зубів є специфічні бактерії

1 лютого 2022, 15:15
Поділіться публікацією:

Більшість із нас з дитинства привчали до того, що їсти багато солодкого – шкідливо, насамперед, із впливу солодкого на зубну емаль та виникнення карієсу. Але, виявляється це не так, і на каріозний процес солодкі тортики та цукерки не впливають. Як передає портал "Коментарі", про це розповіла лікар-стоматолог Юлія Лапушкіна.

Лікар-стоматолог розвінчала найпопулярніший міф про карієс

Стоматолог. Фото: з відкритих джерел

Фахівець розповіла, що навіть якщо уявити, що ви в один момент повністю прибрали зі свого раціону продукти, що містять цукор, зуби все одно будуть руйнуватися. Справа в тому, що людина не може повністю відмовитися від їжі. А головною причиною руйнування зубів є специфічні бактерії, які виникають у рештках їжі, що залишається між зубами. І не грає великої ролі, яка саме ця їжа.

Юлія Лапушкіна зазначила, що справжня причина появи карієсу одна – бактерії, які з'являються на зубній емалі після їжі.

За словами лікаря, каріозні мікроби поселяються в ротовій порожнині людини ще з перших років життя. Дитина народжується стерильною, але через деякий час бактерії, одного разу потрапивши в порожнину рота, залишаються там на все життя.

Стоматолог наголошує, через багато років головна профілактика карієсу не змінилася. Вона полягає в щоденному ретельному чищенні зубів. За часом потрібно чистити зуби мінімум 2-3 хвилини, здійснюючи вертикальні рухи від ясен нагору. Юлія Лапушкіна також зазначає, що не потрібно тішити себе надіями, що, полікувавши всі проблемні зуби, ви назавжди забудете про карієс. Насправді, це не так. Через деякий час він може повторитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" – лікар-стоматолог розповів, які корисні звички можуть псувати зуби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини