Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвала симптоми, за якими можна визначити штам "Дельта"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала симптоми, за якими можна визначити штам "Дельта"

У інфікованих "Дельтою" частіше зустрічаються розлади шлунково-кишківного тракту

26 вересня 2021, 08:27
Поділіться публікацією:

За словами лікаря-пульмонолога Світлани Гук, коронавірусний штам "Дельта" набагато рідше викликає кашель, втрату нюху і смаку, при цьому у хворих фіксують нежить, головний біль, біль в горлі, а також "скачки" температури. Про це медик розповіла в інтерв'ю УКРІНФОРМ.

Лікар назвала симптоми, за якими можна визначити штам "Дельта"

Лікар назвала симптоми, за якими можна визначити штам "Дельта" - фото з відкритих джерел

Лікар зазначила, що на сьогодні у більшості хворих штам "Дельта" протікає легко, а тільки приблизно у 10% з'являються важкі ускладнення:

Серед основних симптомів Гук назвала такі:

"Головний біль, нежить, біль у горлі і підвищення температури". Іноді підвищення температури відбувається хвилеподібно: спочатку піднімається, потім знижується, потім — знову піднімається ".

Лікар зазначила, що також у інфікованих "Дельтою" частіше зустрічаються розлади шлунково-кишківного тракту, зокрема блювота, діарея або нудота.

Нагадаємо, що новий і небезпечний різновид ковіду — "Дельта" є одним із найпідступніших. Від інфікування організму до повного блокування важливих органів життєдіяльності хворого може пройти близько трьох-чотирьох днів. Лікар з Ізраїлю Ітай Галь розповів , як нова мутація коронавірусного захворювання буквально за лічені дні перемагає хвору людину, якщо вчасно не звернутися за медичною допомогою. Як зазначив пан Галь, інкубаційний період нового штаму, коли в людський організм потрапив його збудник, триває п'ять днів. На початковій стадії симптоми, як підвищена температура, можуть проявлятися, але не у всіх.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося, що громадянам нашої країни пропонують для лікування нові препарати від коронавірусного захворювання. Їх поки досліджують на добровольцях — громадян країн з усього світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини