Головна Новини Суспільство медицина Кузін: Від грипу та COVID-19 протягом тижня померли 42 людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузін: Від грипу та COVID-19 протягом тижня померли 42 людини

Епідеміологічний поріг із захворювання на грип та коронавірус перевищено в Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 12:06
Поділіться публікацією:

Станом на 31 січня у трьох областях України, а саме: Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій перевищено епідемічний поріг із захворювання на грип та COVID-19. У пʼяти областях — Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській — середній рівень захворюваності. В інших регіонах — неепідемічний рівень, розповіли в Міністерстві охорони здоров’я.

Кузін: Від грипу та COVID-19 протягом тижня померли 42 людини

У разі потреби в Україні можуть повернутися до масок

Там відзначили, що за попередній тиждень, з 22 по 28 січня, на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 185 402 українці, з них 96 120 — діти віком до 17 років. Діагноз COVID-19 встановлено протягом тижня 3 492 пацієнтам. До лікарень госпіталізовано 6 120 людей, з них 2 607 — діти. В МОЗ розповіли, що зафіксовано 34 летальні випадки серед хворих на коронавірус та вісім — серед хворих на грип. Усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та не були вакциновані проти COVID-19.

Як відзначив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, Україна перебуває в середині епідемічного сезону з грипу та ГРВІ.

"Наразі через циркуляцію вірусів грипу у 22 регіонах країни спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ, зокрема серед дітей. Враховуючи дані щотижневого моніторингу, очікується, що з січня і до квітня вірус грипу буде переважати над коронавірусною інфекцією",
- розповів Кузін.

Також він нагадав, що за симптомами грип починається раптово з різкого підйому температури, а респіраторні симптоми — кашель, утруднене дихання, біль у горлі — додаються згодом. А от COVID-19 починається, навпаки, з респіраторних симптомів.

Окрім того, в МОЗ додали, що у разі ускладнення епідситуації у тій чи іншій громаді у лікувальних, освітніх установах, закладах торгівлі, громадського харчування, підприємствах, транспорті обласні комісії ТЕБ і НС можуть локально впроваджувати заходи, спрямовані на зниження ризику та поширення епідемії. Вони можуть містити запровадження маскового режиму, соціального дистанціювання, дотримання вимог особистої гігієни, температурного режиму, скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що в Україну прийшланова мутація коронавірусу. ВООЗ класифікувала його як "цікавий" субваріант через "його швидке поширення".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://moz.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини