Головна Новини Суспільство медицина Кожен третій, хто заразився на Омікрон, вже хворів коронавірусом: які висновки зробили науковці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожен третій, хто заразився на Омікрон, вже хворів коронавірусом: які висновки зробили науковці

Дві третини людей, які нещодавно заразилися варіантом Omicron, кажуть, що вони вже хворіли на Covid раніше

26 січня 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

Науковці провели дослідження, яке показало, що дві третини з тих, хто заразився на новий штам "Омікрон" уже раніше перехворіли на коронавірус. Дослідження проводили експерти React у Великій Британії. Про це пише BBC, передає портал "Коментарі".

Кожен третій, хто заразився на Омікрон, вже хворів коронавірусом: які висновки зробили науковці

Повторне зараження коронавірусом. Фото з відкритих джерел

Нині дослідники заявляють, що вони провели тисячу аналізів серед добровольців Англії. Вони намагаються з’ясувати, скільки є справжніх повторних інфекцій, і вже зробили висновок, що найбільший ризик знову підхопити коронавірус є у медичних працівників і родин з дітьми.  Двоє з кожних трьох (65%) інфікованих добровольців сказали, що вони вже раніше давали позитивний результат на Covid. Наразі експерти намагаються дослідити, скільки добровольців, які повторно заразились, були вакциновані. 

"Два уколи мало захищають від зараження Омікроном, хоча захист від важкої хвороби зменшується", — заявляють науковці React.
Також експерти не виключають і того факту, що у деяких випадках ПЛР-тести можуть виявляти старі сліди вірусу. 

У виданні зазначають, що подібні дослідження проводились і раніше. Тоді науковці заявляли, що кожен 10 випадок Omicron є можливим повторним зараженням. 

За даними React, кількість коронавірусних інфекцій останнім часом сповільнилася, але залишається високою, особливо серед дітей та молодих підлітків.

Виконавчий директор Агентства охорони здоров'я Великобританії доктор Дженні Гарріс сказала, що хоча вакцини не можуть зупинити кожну інфекцію, вони чудово справляються із захистом життя.

"Вакцинація залишається найкращим способом захистити себе від важкої хвороби та госпіталізації з Omicron, і я б закликала всіх, хто цього не зробив, якомога швидше з’явитися для отримання первинної та бустерної доз", – сказала вона.

Читайте також: Українцям платитимуть за вакцинацію бустерною дозою: озвучена сума виплати









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини