Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус молодшає: в Україні антирекорд по добовій захворюваності на Covid серед дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус молодшає: в Україні антирекорд по добовій захворюваності на Covid серед дітей

За минулу добу Covid виявили майже у тисячі дітей

26 березня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що на тлі важкої ситуації з коронавірусом в Україні фіксують антирекорд по добовій захворюваності на Covid-19 серед дітей. Таким чином, за минулу добу захворіла майже тисяча дітей. Про це Радуцький написав на своїй сторінці в Facebook.

Коронавірус молодшає: в Україні антирекорд по добовій захворюваності на Covid серед дітей

Коронавірус у дітей - фото з відкритих джерел

"Ще один рекорд — за добу захворіло 923 дитини. Коронавірусна хвороба молодшає і все частіше вражає дітей. Найчастіше діти переносять "ковід" в легкій формі і залишаються носіями хвороби", — зазначив він.

За словами Радуцького, майже тисяча нових випадків у дітей свідчить про те, що місцева влада повинна якомога більше шкіл перевести на дистанційне навчання. При цьому він зазначає, що ситуація в сусідніх країнах не краще.

"Ми бачимо, що третя хвиля коронавірсуної хвороби "накрила" всю Європу. В Україні епідеміологічна ситуація складна, проте в даний час контролюється", — додав Радуцький.

Як раніше повідомляли "Коментарі", на Буковині відмічається тяжка ситуація з поширенням коронавірусного захворювання. Повідомляється, що в даному регіоні масово хворіють діти, щодоби потрапляють в медустанову до 15 пацієнтів малолітнього віку. Результати тестів на коронавірус в обласній дитячій лікарні ще очікують більше 40 дітей. Якщо порівнювати з попередньою хвилею пандемії в країні, зазначається зміна перебігу захворювання: тепер у дітей спостерігається пневмонія і розлади шлунково-кишкового тракту. За даними джерела, лікарні на Буковині зараз заповнені на 80%. Станом на сьогодні, цього достатньо, проте в регіоні шукають способи розгорнути додаткові місця для хворих.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини