Головна Новини Суспільство медицина Комаровський, Степанов чи Супрун: кому з медиків найбільше довіряють українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський, Степанов чи Супрун: кому з медиків найбільше довіряють українці

Опитування показало, кого українці вважають гарними фахівцями у сфері медицини в нашій країні

4 грудня 2020, 13:21
Поділіться публікацією:

Найбільший показник довіри серед українців не у міністра охорони здоров’я Максима Степанова, а у доктора Комаровського. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 27 листопада – 1 грудня.

Комаровський, Степанов чи Супрун: кому з медиків найбільше довіряють українці

Фото з відкритих джерел

За результатами дослідження, міністру охорони здоров’я Максиму Степанову довіряють 19%, не довіряють – 34%, не знають такого – 37%. Ексміністру Уляні Супрун довіряють менше – 15%, не довіряють – 67%, не знають її – 12%. А от колишніх міністрів Іллю Ємця та Зоряну Скалецьку не знають майже половина опитаних. Довіряють їм 8-10%, не довіряють – близько третини.

Найбільшу підтримку опитаних отримав дитячий лікар, телеведучий Євген Комаровський — 66%, не довіряють йому 20%. Директору інституту серця Борису Тодурову довіряють 32%, не довіряють – 16%, не знають його – 48%. У головного санітарного лікаря Віктора Ляшка 32% довіри, не довіряють йому – 39%, не знають – 20%. Ольга Голубовська (відомий інфекціоніст, доктор медичних наук) отримала довіру 20%, не довіряють – 11%, не знають її – 64%. Аллі Щербинській (директор центру профілактики та боротьби зі СНІДом) довіряють 11%, не довіряють – 11%, не знають її – 75%. Михайлу Радуцькому (голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я) довіряють 8%, не довіряють – 26%, не знають його – 60%. Ігорю Кузіну (директор Центру громадського здоров’я) довіряють 8%, не довіряють – 12%, не знають його – 77%.

Крім того, опитування показало, що серед ключових медичних інституцій респонденти найбільше довіряють Всесвітній організації охорони здоров’я (47%). Міністерству охорони здоров’я України довіряють 33%, Національній службі здоров’я — 24%, Центру громадського здоров’я довіряють — 21%.

Соціологи зазначили, що за останні кілька місяців спостерігається зростання рівня довіри до державних управлінських інституцій у сфері медицини.

Комаровський, Степанов чи Супрун: кому з медиків найбільше довіряють українці - фото 2
Комаровський, Степанов чи Супрун: кому з медиків найбільше довіряють українці - фото 3
Комаровський, Степанов чи Супрун: кому з медиків найбільше довіряють українці - фото 4

Як раніше повідомлялося, новий рейтинг показав, кому з українських політиків найбільше довіряють українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини