Комаровський розповів, за яких симптомів небезпечно лікувати коронавірус вдома

Доктор Євген Комаровський розповів, коли хворим на коронавірус потрібно лягати в лікарню

Доктор Євген Комаровський пояснив, у якому випадку людям, хворим на коронавірус, необхідна госпіталізація і перебування в лікарні, а не вдома. Про це він розповів у своєму Telegram-каналі.

За словами Комаровського, якщо сатурація (рівень кисню в крові) становить вище 93, то пацієнт може спокійно лікуватися вдома.

Лікар виділив чотири основних показання для госпіталізації.

Як розповів Комаровський, якщо сатурація досягає нижче 93 на тлі киснетерапії, тобто коли у пацієнта 92, дається кисень і сатурація підвищується, то можна дихати вдома за допомогою концентратора. Якщо ж сатурація не підвищується чи немає концентратора, необхідно йти в стаціонар.

Друге показання, за словами медика, психічні розлади на тлі ковіду. Комаровський заявив, що це привід влаштовуватися в лікарню.

По-третє, при самолікуванні коронавірусу негативні наслідки може спричинити кишковий синдром.

"Коли на тлі підвищеної температури розвивається діарея і можливе швидке зневоднення, то в домашніх умовах боротися з цим дуже важко через ймовірні ускладнення, тому потрібен нагляд лікаря та внутрішньовенне введення препаратів", - йдеться у повідомлення Комаровського.

Четвертим показанням для госпіталізації медик вказав наявність високої температури вище 39 градусів при відсутності реакції організму на жарознижуючі.

Нагадаємо, лікар розповіла, хто найчастіше є переносником коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що в Україні оновили показники регіонів із захворюваності на коронавірус. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, у 21 із 25 регіонів перевищено епідеміологічний поріг Covid-19.

Зазначимо, що згідно з даними МОЗ, у "червону" зону потрапляють регіони, де протягом трьох днів перевищені два або більше показники через Covid.