Головна Новини Суспільство медицина Комаровський про вплив коронавірусу на психіку: «Тут працюють два механізми»
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський про вплив коронавірусу на психіку: «Тут працюють два механізми»

За словами Комаровського, проблемою впливу коронавірусу на психіку стурбовані клініцисти в усьому світі

21 грудня 2020, 15:57
Поділіться публікацією:

Вплив коронавірусної інфекції на людську психіку — це дуже серйозна проблема, якою зараз стурбовані клініцисти в усьому світі. Про це повідомив відомий лікар Євген Комаровський на своєму сайті.

Комаровський про вплив коронавірусу на психіку: «Тут працюють два механізми»

Фото з відкритих джерел

За даними медика, 30% хворих із важкими формами мають депресію і суїцидальні спроби. Як пояснив Комаровський, тут працюють два механізми.

1) Відбувається безпосередній вплив вірусу на тканини головного мозку, механізм якого поки не зрозумілий. А коли цей механізм накладається на навколишній інформаційний геноцид, то, природно, величезна кількість людей впадає в депресію.

2) Прояви депресії посилюються дефіцитом кисню і загальною слабкістю, які характерні для проявів коронавірусної хвороби.

Тому вплив вірусу на психіку, резюмує лікар, однозначно присутній.

Однак Комаровський відзначає, що "негативний вплив телевізора однозначно перевищує негативний вплив коронавірусу". Так експерт коментує регулярні повідомлення в інформаційному просторі про те, що пацієнт з коронавірусом у лікарні вчинив суїцид або напав на лікаря.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар сказала, коли не можна збивати температуру при коронавірусному захворюванні. Так, український інфекціоніст пояснила, коли й чому збивання температури може нашкодити пацієнту. За даними медиків, на початковому етапі інфекційного захворювання, зокрема коронавірусного, не рекомендується збивати температуру. Але є свої нюанси.

Нагадаємо, повідомлення про новий штам коронавірусу розривають інформаційний простір. Медики розповіли, що зараз відомо про новий варіант коронавірусу, який виник у Великобританії. Названі ймовірні причини мутації. Відомо, у якої групи людей найчастіше виявляють новий вид коронавірусної інфекції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини