Головна Новини Суспільство медицина Комаровський зізнався, що його лякає в коронавірусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський зізнався, що його лякає в коронавірусі

Свої побоювання щодо коронавірусу Комаровський пов'язує з тестуванням на Covid-19

2 листопада 2020, 10:11 comments2741
Поділіться публікацією:

Відомий телелікар Євген Комаровський зізнався, що його лякає в коронавірусі. Виявилося, що свої страхи він пов'язує навіть не з самою інфекцією, а з тим, як її виявляють. Тести досить часто дають помилковий результат, розповів лікар журналістам видання Україна.ру.

Комаровський зізнався, що його лякає в коронавірусі

Тестування на коронавірус. Фото: Віталій Тимків/РИА Новости

Є ситуації, коли результати тесту на коронавірус доводиться ставити під сумнів, каже Комаровський. Йому не раз доводилося мати справу з пацієнтами, у яких симптоми коронавірусу були на стільки явними, що можна навіть було не проводити тест. Але коли приходили результати аналізу, вони виявлялися негативними.

Разом з тим, у деяких людей рівень антитіл в крові був досить високим, а симптомів не було зовсім ніяких.

Але найцікавіше, відзначає Комаровський, — те, що в різних лабораторіях один і той же пацієнт в один і той же час може отримати протилежний результат — в одній він буде позитивним, в іншій — негативним. З подібними випадками лікареві також довелося мати справу.

"Як лікаря це питання мене хвилює набагато більше, ніж кількість антитіл в крові тих, хто вже перехворів", — заявив Комаровський.

Цю "дивність" коронавірусу, як назвав її сам лікар, він пов'язує з тим, що тести на коронавірус поки ще мають не дуже високу якість.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як лікар Комаровський радить розпізнавати людей, які потенційно можуть хворіти на Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини