Коли в Україні прогнозують четверту хвилю коронавірусу

У Раді озвучили прогноз щодо четвертої хвилі коронавірусу в Україні та розповіли, хто може захворіти

Восени 2021 року в Україні прогнозують чергову хвилю коронавірусу. Таку заяву зробив глава комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування ВРУ, народний депутат від "Слуги Народу" Михайло Радуцький, йдеться на офіційному сайті політсили.

За його словами, українські епідеміологи проаналізували 1200 випадків повторного зараження на COVID-19.

"Встановлено, що імунітет, який виробляється після хвороби, нетривалий", - заявив Михайло Радуцький.

Тому він зазначає про наявність значного ризику повторно інфікуватися за 3-4 місяці. Як зауважив нардеп, ті, хто хворів під час третьої хвилі в нашій країні, теоретично можуть знову опинитися у лікарні восени.

На думку глави парламентського комітету, Міністерству охорони здоров'я України необхідно вже зараз врахувати досвід третьої хвилі та виправити помилки. Зокрема Михайло Радуцький зазначив про ситуацію з обладнанням лікарень кисневими станціями.

Нагадаємо, третя хвиля коронавірусу в Україні була найбільш важкою із початку пандемії на території держави. Таку думку днями висловив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов. У МОЗ заявили, що країна вже вийшла з третьої хвилі, однак не виключають черговий сплеск.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар назвала хворобу, яка може бути наслідком коронавірусу. Медик пояснила ситуацію в Індії. Адже там ті, хто перехворіли на коронавірусну інфекцію, скаржаться на появу так званого "чорного грибка". Лікар розповіла, чи стикаються з грибковими інфекціями після хвороби COVID-19 українці.