Головна Новини Суспільство медицина Коли українці зможуть зняти маски — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли українці зможуть зняти маски — експерт

Світ повільно перемагає пандемію коронавірусу

10 березня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Світ поступово починає прощатися з пандемією коронавірусу. Відтак в Америці люди, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19,  зможуть ходити в громадських місцях без масок. В Європі активно роблять щеплення громадянам. У багатьох державах планують створити "ковідні паспорти", які б дозволили людям знову вільно подорожувати різними країнами. А яка ситуація в Україні? Коли ми зможемо вільно ходити без масок та не дотримуватися соціальної дистанції? Про це сайту "Коментарі" розповів соціолог Павло Кутуєв.

Коли українці зможуть зняти маски — експерт

Коронавірус в Україні: коли громадяни знімуть маски. Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Експерт нагадує, що відомий американський епідеміолог Ентоні Фаучі говорив: мінімальна цифра вакцинації для вироблення колективного імунітету — 70%, а бажана  85%. 

"В Україні, на жаль, вакцин закуповано лише на близько 1% населення. Такі темпи жодним чином стратегічно проблему боротьби з пандемією коронавірусу не вирішують і унеможливлюють скасування режиму масок і карантину в доступній для огляду перспективі. Коли ми зможемо вийти з цієї ситуації — не зрозуміло. Адже навіть 500 тисяч доз вакцин закуповували не там, де планували, хаотично, без плану",  підкреслює Павло Кутуєв.

На думку експерта, відсутність чіткої лінії дій з боку влади, зрозумілого плану та комунікації з громадянами, не дають підстав для оптимістичних прогнозів щодо виходу з коронакризи.

Нагадаємо, що в Україні з початку вакцинації зробили щеплення від коронавірусу вже 23 480 особам.  За весь період вакцинації найбільше щеплених зафіксовано в Донецькій області — 3 134, найменше в Сумській області — 430.

Також раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що медична система України готова до третьої хвилі Covid-19. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крысолов

10 березня 2021, 18:18

Да за пару часов можно решить этот "кризис"! Отправить банду медицинских фашистов на нары - и нет никакой страшной проблемы. Приверженцев идеи "мордовать здоровых вместо того, чтоб лечить больных" ждёт Нюрнберг-2 и тюрьма Шпандау-2.


Новини