Головна Новини Суспільство медицина Кардіологи розповіли, чому краще відмовитись від аспірину
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіологи розповіли, чому краще відмовитись від аспірину

Спеціальна група з профілактичних послуг США представила нові дані про користь та шкоду аспірину

6 січня 2022, 12:05
Поділіться публікацією:

Для того, щоб мінімізувати ризик виникнення серцевого нападу або інсульту людям похилого віку лікарі рекомендували систематично вживати аспірин. Тепер з'явилися нові рекомендації, які представила Спеціальна група з профілактичних послуг США. Про це повідомляє портал "Коментарі".

Кардіологи розповіли, чому краще відмовитись від аспірину

Аспірин. Фото: tuapsevesti.ru

Лікарі кардинально переглянули рекомендації і тепер не рекомендують людям у віці постійно мати при собі аспірин, який використовують для профілактики.

Доктор медичних наук Цзянь-Вен Ценг зазначив, тих доказів, які є, достатньо для того, щоб перестати рекомендувати людям 60 і старше років регулярно вживати аспірин, щоб уникнути небезпечних серцево-судинних захворювань.

При цьому в Робочій групі уточнили, ті люди, які за рекомендаціями кардіологів уже п'ють аспірин, мають продовжити це робити, згідно з тими рекомендаціями, які наказав лікар.

Після низки досліджень вчені та медики дійшли висновку, що, з одного боку, коли ви щодня приймаєте аспірин, то ви запобігаєте серцевим нападам та інсультам, а, з іншого боку, ви наражаєтеся на ризик внутрішньої кровотечі.

Кардіолог Сем Каліунджі впевнений, що, якщо й приймати аспірин, то перш за все проконсультувавшись зі своїм кардіологом. Якщо більше переваг, то аспірин варто використовувати. Якщо більше мінусів, то краще утриматись. При цьому кардіолог зазначив, що наука зробила прорив на кілька кроків уперед за останні 30 років і тепер є не тільки аспірин, а й інші речі для профілактики серцевих нападів. Зниження рівня холестерину, контроль діабету, боротьба із зайвою вагою та здоровий спосіб життя без алкоголю та куріння – все це в комплексі і є найкращою профілактикою серцево-судинних захворювань.

Читайте також на порталі "Коментарі" – лікарка розповіла, коли не можна пити аспірин під час похмілля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини