Головна Новини Суспільство медицина Ізраїль схвалив четверту вакцинацію проти Covid для найбільш вразливих верств населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль схвалив четверту вакцинацію проти Covid для найбільш вразливих верств населення

Четверта доза передбачена для людей з ослабленою імунною системою

31 грудня 2021, 11:18
Поділіться публікацією:

Ізраїль розширює свою пропозицію четвертої дози вакцини проти COVID-19 для літніх людей, які перебувають у закладах догляду. Таку заяву зробив у п’ятницю, 31 грудня, міністр охорони здоров’я Ніцан Горовіц, посилаючись на високий рівень ризику та вразливість до інфекцій у літніх людей. Про це повідомляє Reuters.

Ізраїль схвалив четверту вакцинацію проти Covid для найбільш вразливих верств населення

62-річний Моше Гева Россо отримує четверту дозу вакцини від коронавірусної хвороби (COVID-19) - Reuters

У четвер, 30 грудня, генеральний директор міністерства охорони здоров'я Нахман Еш схвалив четверту дозу для людей з ослабленою імунною системою, і введення цих уколів почалося вже наступного дня.

У понеділок, 27 грудня, ізраїльська лікарня ввела четверті дози вакцини тестовій групі медичних працівників у рамках, як вона назвала, першого великого дослідження щодо того, чи допоможе другий раунд прискорювачів боротися зі штамом коронавірусу Omicron.

Результати очікуються протягом двох тижнів.

Минулого тижня експертна група Міністерства охорони здоров’я рекомендувала Ізраїлю запропонувати четверту вакцину, розроблену Pfizer (PFE.N) і BioNTech, медичним працівникам і людям старше 60 років або з ослабленою імунною системою.

Ізраїль був найшвидшою країною, яка запровадила початкові щеплення рік тому, і став однією з перших, яка запустила програму повторних доз вакцини, після того як помітила, що імунітет з часом ослаб.

За його політикою щодо бустерів уважно стежать інші країни, включаючи Сполучені Штати, які розглядають можливість додаткових доз.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Європейська комісія ухвалила правила, згідно з якими сертифікат Європейського Союзу про COVID-19 буде дійсним для подорожей протягом дев’яти місяців після завершення первинних щеплень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини