Головна Новини Суспільство медицина Інтервал між дозами вакциною AstraZeneca збільшили до 90 днів: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Інтервал між дозами вакциною AstraZeneca збільшили до 90 днів: причини

Раніше другу дозу вакцини було дозволено вводити через 28 днів

17 березня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів, що інтервал між щепленнями препаратом від коронавірусного захворювання AstraZeneca збільшили до 90 днів. Відомо, що раніше другу дозу вакцини було дозволено вводити через 28 днів. Про це головний санлікар заявив в коментарі виданню РБК-Україна.

Інтервал між дозами вакциною AstraZeneca збільшили до 90 днів: причини

Інтервал між дозами вакциною AstraZeneca збільшили до 90 днів - фото з відкритих джерел

"За рекомендаціями Національної технічної групи експертів Міністерство охорони здоров'я збільшило інтервал між щепленнями імунобіологічних препаратом CoviShield з 28 днів до 90 днів", — розповів Віктор Ляшко.

Обговорення про збільшення терміну між щепленнями почалися після того, як 6 березня 2021 року в журналі The Lancet опублікували інформацію стосовно ефективності однієї дози препарату з введенням другої, ревакцинальної дози, за 12 тижнів.

Віктор Ляшко заявив, що під час аналізу даних клінічних досліджень ефективність препарату після однієї стандартної дози склала 76,0% з 22 по 90 день, і рівень антитіл зберігався протягом цього періоду з мінімальним зниженням. Заступник голови МОЗ також підкреслив, що рішення збільшити інтервал не суперечить інструкції виробника вакцини, якою передбачається термін 4 — 12 тижнів.

Нагадаємо, що 15 березня, про діагностований у себе коронавірус повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Хвороба не оминула його стороною навіть попри попередню вакцинацію індійським препаратом Covishield. При цьому сам представник Міністерства охорони здоров'я значної проблеми в ситуації не бачить.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що за минулу добу в Україні зафіксували 289 випадків смерті від коронавірусного захворювання. Це максимальне значення летальних випадків з початку пандемії на території країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини