Головна Новини Суспільство медицина Інфекціоніст: в Україні домінують важкі і дуже важкі форми Covid
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфекціоніст: в Україні домінують важкі і дуже важкі форми Covid

Інфекціоніст розповіла про розвиток пандемії Covid-19 в Україні

22 березня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

Провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська заявила, що в Україні спостерігається критичне домінування важких і дуже важких форм захворювання на Covid-19. Наразі все більше пацієнтів госпіталізують лише з важкими формами захворювання. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Інфекціоніст: в Україні домінують важкі і дуже важкі форми Covid

Ольга Голубовська - фото з відкритих джерел

Лікар зазначила, що ще рік тому в Україні госпіталізовували практично усіх пацієнтів із Covid.

"Нині критично домінують важкі й дуже важкі хворі. Тоді ми навіть уявити не могли, що нас чекає через рік, хоча в Італії, а потім в Іспанії вже тоді почався колапс систем охорони здоров'я", — написала Голубовська.

Нагадаємо, раніше українські вчені заявили, що "британський" штам коронавірусу Covid-19 став причиною нинішньої хвилі епідемії в Україні, що є поясненням більш частого виявлення випадків повторного інфікування. Цей варіант вірусу відрізняється критичними змінами в його ділянках і більш важкими клінічними виявами.

За даними дослідників, новий вид мутації вірусу в Україні відрізняється від попередника, вперше виявленого в Лондоні у грудні 2020 року. Різниця полягає в критичних змінах у ділянках вірусу, що відповідають за швидкість його розмноження у клітині та реактивність імунної системи людини. Повідомляється, що зразки для дослідження були відібрані на Прикарпатті, коли в регіоні почалося зростання захворювання.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в ЄС заявили, що Євросоюзу не потрібна російська вакцина від коронавірусу "Супутник V".

Також стало відомо, у скількох українців спостерігалися побічні ефекти після вакцинації від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини