Головна Новини Суспільство медицина Інфекціоніст назвала нову групу ризику при COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфекціоніст назвала нову групу ризику при COVID-19

Це молоді люди, але є нюанс

10 лютого 2021, 19:57 comments1693
Поділіться публікацією:

На коронавірус ризикують важко захворіти і молоді люди. У групі ризику ті, хто вживає опіоїди в рамках замісної терапії. Про це заявила інфекціоніст Тетяна Логінова в ефірі телеканалу "Україна 24".

Інфекціоніст назвала нову групу ризику при COVID-19

Фото з відкритих джерел

Справа в тому, пояснила лікар, що опіоїди блокують дихальний центр. Виходить, що у таких людей немає проявів, гарячки або ж кашлю. За словами Логвінової, іноді захворювання заходить в "просунутий стан".

Крім того, лікар розповіла, що в Україні збільшилася кількість госпіталізацій серед молоді. Медики фіксують важке протікання хвороби.

"У нашій країні спостерігається збільшення контингенту молоді, яка потрапляє з важким перебігом хвороби в лікарні. Важливе зауваження: сімейні лікарі, якщо немає кашлю і змін в перші години після зараження, однієї-двох діб, пропонують людям бути на самоізоляції", — заявила інфекціоніст.

На думку Логвінової, нашій країні потрібно якомога швидше почати вакцинацію проти коронавірусної інфекції. Як пояснила лікар, це допоможе розірвати ланцюг передачі вірусу організму, а якщо інфекція не буде потрапляти в організм — їй ніде буде мутувати. Оскільки все більше з'являється нових штамів коронавірусу, викликаючи занепокоєння вчених і медиків.

Нагадаємо, після "британського коронавірусу-мутанта" Мережа стурбована появою "африканського" штаму вірусу. Дізнайтеся, про які штами коронавірусу вже відомо медикам і чи варто хвилюватися.

Як повідомлялося раніше, в Україні ослабили деякі карантинні обмеження через коронавірус, але українцям поки рано розслаблятися — перемога над епідемією ще не настала. Експерт зробив прогноз і порівняв епідситуація з країнами Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини