Головна Новини Суспільство медицина Індійський штам коронавірусу: чи допоможуть антитіла
commentss НОВИНИ Всі новини

Індійський штам коронавірусу: чи допоможуть антитіла

Український лікар розповів, чи буде діяти вакцина проти індійського штаму коронавірусу та чи захищені ті, хто перехворів раніше

27 квітня 2021, 11:44
Поділіться публікацією:

Імунолог Борис Донський заявив, що той, хто вже хворів на коронавірус або вакцинувався, більш захищений від індійського штаму Covid-19, який може прийти в Україну. Про це лікар розповів у ефірі телеканалу "Україна 24".

Індійський штам коронавірусу: чи допоможуть антитіла

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За словами Донського, антитіла тих, хто вакцинувався або перехворів раніше, можуть допомогти. Лікар зазначив, що на поточний момент поки немає достовірної інформації.

"У будь-якому випадку люди, які перехворіли на родинні штами коронавірусу, будуть більш захищені, ніж ті, хто не вакцинувалася і не хворів, — впевнений імунолог. — Але наскільки цей захист буде ефективним, від чого саме він буде захищати — від гірших прогнозів або від інфікування, — на жаль, ми поки не знаємо".

Нагадаємо, в Держпродспоживслужбі повідомили про новий штам коронавірусу, який в травні 2021 року може з'явиться в Україні. Поширення нового штаму коронавірусу, так званого індійського, викликає тривогу. Його помітили не тільки в Індії, а й у Туреччині. За прогнозами, в травні індійський штам буде в Україні, оскільки люди повернуться з відпусток із цих країн.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, Індію потряс "коронавірусний шторм". Добовий приріст захворюваності продовжує бити рекорди. У країні продовжує активно зростати кількість нових випадків захворювання, а медичного обладнання та ліжок не вистачає. Через великий наплив хворих в лікарнях Делі вже немає місць і пацієнтам відмовляють у допомозі. Медичного обладнання та ліжок не вистачає, і люди вмирають через брак кисню. Лікарі зізнаються, що не можуть впоратися з такою кількістю хворих пацієнтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини