Головна Новини Суспільство медицина Індія розпочала вакцинацію дітей, намагаючись запобігти сплеску Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія розпочала вакцинацію дітей, намагаючись запобігти сплеску Omicron

Індія розпочала вакцинацію дітей віком від 15 до 18 років

3 січня 2022, 09:30
Поділіться публікацією:

Індія розпочала вакцинацію дітей віком від 15 до 18 років проти коронавірусу в понеділок, 3 січня, оскільки країна швидко розширює свої зусилля щодо щеплення, щоб охопити найбільшу у світі підліткову популяцію на тлі побоювань, що варіант Omicron спричинить новий сплеск інфекцій. Про це повідомляє Reuters.

Індія розпочала вакцинацію дітей, намагаючись запобігти сплеску Omicron

Дівчина отримує дозу вакцини від коронавірусної хвороби COVAXIN (COVID-19) виробництва Bharat Biotech під час акції вакцинації дітей віком 15-18 років у Нью-Делі - Reuters

У понеділок, 3 січня, влада повідомила про 33 750 нових випадків COVID-19 і 123 смерті. Загальна кількість випадків швидкого поширення варіанту Omicron, виявленого в Індії, склала 1700, повідомило міністерство охорони здоров’я.

Шкільні органи отримали наказ повідомляти державні органи про свої щоденні дані про щеплення.

"Дітям будуть даватися вакцини в їхніх школах. Вони також можуть піти в центри вакцинації і отримати дозу...", – сказав Джай Пракаш Шівахаре, комісар охорони здоров’я в штаті Гуджарат.

Кілька країн, включаючи Сполучені Штати , Велику Британію та Південну Корею , за останні тижні помітили випадки інфекцій серед дітей, які сприяли росту випадків захворювання, тому країни закликали батьків вакцинувати своїх дітей.

Влада штату Гуджарат, який є рідним штатом прем'єр-міністра Нарендри Моді, сподівається дати першу дозу 3,6 мільйонам дітей цього тижня.

"У нас є можливості та вакцини, щоб охопити більшість дітей. Ми звертаємося до батьків із закликом співпрацювати та забезпечити, щоб діти були вакциновані якомога раніше", – сказав Шівахаре.

За оцінками Агентства ООН з питань дітей ЮНІСЕФ, Індія має найбільшу в світі популяцію підлітків, їх близько 253 мільйонів.

Тисячі дітей, багато з яких у супроводі батьків, з раннього понеділка стояли в чергах біля шкіл, медичних центрів та спеціальних оздоровчих таборів, щоб отримати першу дозу вакцини.

Уряд дає дітям лише вакцину Covaxin від Bharat Biotech, оскільки це єдина вакцина з переліком екстреного використання для вікової групи 15-18, заявило минулого тижня міністерство охорони здоров’я.

Дорослі в Індії отримують Covaxin, вакцину AstraZeneca, яка позначається як Covishield, і щеплення Sputnik V.

Як повідомляли раніше "Коментарі", медичний радник Білого дому повідомив, коли хвиля штаму Omicron досягне піку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини