Головна Новини Суспільство медицина Імунітет дітей і дорослих реагує на коронавірус по-різному - опубліковані результати досліджень
commentss НОВИНИ Всі новини

Імунітет дітей і дорослих реагує на коронавірус по-різному - опубліковані результати досліджень

У дітей кількість цих антитіл, а також сила їх дії на SARS-CoV-2 виявилися значно нижчою

5 листопада 2020, 18:43
Поділіться публікацією:

Американські вчені з'ясували, що організм дітей і дорослих по-різному реагує на вірус SARS-CoV-2 – при інфікуванні коронавірусом організми виробляють антитіла, що мають суттєві відмінності як за кількістю, так і по складу.  Наприклад, дослідження показали, що організм дитини не формував антитіл до N-білку коронавірусу, робота антитіл в цілому дітей була на досить низькому рівні. 

Імунітет дітей і дорослих реагує на коронавірус по-різному - опубліковані результати досліджень

Але ж в той же час вчені з’ясували, що діти підхоплюють вірус SARS-CoV-2 досить нечасто. Крім того, коронавірусна хвороба протікає у дітей в більш легкій формі, на відміну від їхніх батьків або літніх людей. При цьому, якщо вірус вже циркулює по організму, але не проявляє симптомів,  діти можуть стати джерелом зараження.

Також, наголошують вчені, серед пацієнтів-дітей з COVID-19 існує небезпека виникнення так званого  посткоронавірусного запального синдрому (ПЗС) – тобто через враження організму вірусом трапляється збій  в роботі імунітету. Симптоми мають схожість з синдромом Кавасакі: виникає лихоманка, яка є  наслідком гіперсильної реакції імунітету у відповідь на різні інфекції. Але, зазначають медики, ПЗС являє собою окрему хворобу. 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що медик розповів, скільки людей помре від коронавірусу в Україні до кінця року — прогноз лякає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини