Головна Новини Суспільство медицина Хід пандемії COVID-19 може змінитися: вчені назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Хід пандемії COVID-19 може змінитися: вчені назвали причину

Американські вчені дослідили нові штами коронавірусу і прийшли до невтішних висновків

19 лютого 2021, 10:28
Поділіться публікацією:

Дослідження вчених Центрів із контролю і профілактики захворювань США (CDC) попереджають, що виявлені штами коронавірусу можуть привести до швидкого зростання нових випадків. Про це передає CNN.

Хід пандемії COVID-19 може змінитися: вчені назвали причину

Фото з відкритих джерел

За словами вчених, нові варіанти коронавірусу можуть "небезпечно прискорити траєкторію пандемії". Як розповіла директор CDC доктор Рошель Валенські, штами викликають занепокоєння, адже прогресують.

"Триваюче поширення варіантів Covid-19, які є більш здатні до передавання, може поставити під загрозу прогрес, якого ми досягли за останній місяць, якщо ми послабимо пильність", — зазначила експерт.

Зокрема, більш схильний до передачі так званий "британський штам" коронавірусу. Саме цей варіант може переважати в березні, прогнозують американські вчені.

Вкотре медики закликають не забувати про заходи протидії: маски, соціальна дистанція, уникнення скупчення людей і погано вентильованих приміщень, ізоляція хворих. Адже чим менше буде випадків, тим менше можливостей для поширення цих штамів і менше шансів для появи нових варіантів вірусу.

Нагадаємо, вчені в США провели дослідження і визначили найнадійнішу маску під час пандемії COVID-19 — вона забезпечує захист на 92%. Ці експериментальні дані підтверджують, вважають вчені, що всі люди у віці від 2 років і старше повинні носити маски в громадських місцях і в разі присутності сторонніх людей у вас в будинку.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Україні вперше доведеться облаштувати мобільний госпіталь. Це вимушений захід через критичну ситуацію з коронавірусом в одному з регіонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини