Головна Новини Суспільство медицина Гонконг планує вбити 2000 хом'яків через побоювання щодо Covid
commentss НОВИНИ Всі новини

Гонконг планує вбити 2000 хом'яків через побоювання щодо Covid

Гонконг вдається до такий дій через побоювання, що тварини можуть передавати COVID-19 людям

18 січня 2022, 17:29
Поділіться публікацією:

Гонконг хоче, щоб зоомагазини та власники хом’яків віддали своїх домашніх тварин, щоб позбутися побоювань, що гризуни можуть передати COVID-19 людям. Про це повідомляє Insider.

Гонконг планує вбити 2000 хом'яків через побоювання щодо Covid

Хом'як - Insider

Про директиву уряду Гонконгу було оголошено у вівторок, 18 січня, після того, як 11 хом’яків у зоомагазині Little Boss в районі Козуей-Бей дали позитивний результат на COVID-19, повідомляє South China Morning Post. У SCMP повідомили, що хом’яків тестували після того, як власник магазину захворів на COVID-19. 

За оцінками, 2000 хом’яків будуть піддані евтаназії. Крім того, призупинено ввезення всіх дрібних тварин до Гонконгу.

Леунг Сіу-фай, міський директор сільського господарства, рибальства та охорони природи, сказав SCMP, що люди, які купили хом’яків з 22 грудня, зобов’язані здавати своїх домашніх тварин.

"Ми оцінили, що ризики є відносно високими, і тому прийняли рішення на основі стурбованості щодо громадського здоров’я. Ми закликаємо всіх власників домашніх тварин суворо дотримуватися гігієни під час проводження часу зі своїми домашніми тваринами", – сказав Люнг. 

Зараз Гонконг повідомляє в середньому про 12 нових випадків зараження COVID-19 щодня. Загальна кількість інфікованих COVID-19 у місті з початку пандемії становить 13 048. 

За даними Центру контролю та профілактики захворювань США, ризик передачі від тварин COVID-19 своїм власникам низький.

"На даний момент немає доказів того, що тварини відіграють важливу роль у поширенні SARS-CoV-2, вірусу, який викликає COVID-19, серед людей", — йдеться в повідомленні на веб-сайті CDC. 

У CDC додали, що є задокументовані випадки захворювання тварин на COVID-19 після тісного контакту з людьми, які хворіли на COVID-19. Повідомляється, що минулого року кілька тварин у зоопарках Чикаго та Денвера заразилися вірусом. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", експерт пояснив, чи може кіт захворіти на Covid-19 і передавати вірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини