Головна Новини Суспільство медицина Головна небезпека коронавірусу для українців: в чому вона полягає
commentss НОВИНИ Всі новини

Головна небезпека коронавірусу для українців: в чому вона полягає

Незважаючи на те, що відсоток смертності від коронавірусу в світі близько п'яти, він здатний завдати серйозного удару по медичній системі і економіці

21 грудня 2020, 18:16
Поділіться публікацією:

Коронавірусна інфекція є небезпечною через швидке поширення, а це може стати причиною порушення роботи медичної системи. Таку заяву зробила лікар-пульмонолог з Києва Світлана Гук, додавши, що саме в цьому і полягає головна небезпека COVID-19 в Україні.

Головна небезпека коронавірусу для українців: в чому вона полягає

Коронавірус в Україні. Фото: unsplash

Своїми думками завідуюча інфекційним відділенням Київської міської клінічної лікарні №17 поділилася в інтерв'ю для Апостроф TV.

Так, експерт розповіла, що навіть якщо враховувати той факт, що відсоток смертності від коронавірусу досягає п'яти відсотків, все одно це може негативно позначитися на економіці і медичній системі України.

"Ніхто не говорить про те, що ми всі загинемо. Але, якщо ми всі за короткий час захворіли, то, по-перше, не впорається медична система. А по-друге, не буде кому працювати, і це вдарить по економіці. Мова не йде про те, що карантин зупинить епідемію, він її розтягне ", — заявила Світлана.

Якщо настане період, коли українці почнуть масово хворіти COVID-19, то лікарні будуть переповнені, і лікарі теж почнуть заражатися інфекцією. Карантин допоможе не допустити такого сценарію, і величезне навантаження на медицину можна буде розтягнути. Тільки при такому підході з'являються шанси впоратися з пандемією коронавірусу, резюмувала лікар.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, основне джерело інфікування коронавірусом. Якщо ви були впевнені, що це метро або торговий центр, то це зовсім не так. Глава Госпотребслужби Києва Олег Рубан в коментарі "РБК-Україна" розповів, що джерелом поширення коронавірусу після новорічних свят можуть стати родичі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий

21 грудня 2020, 19:21

Вы посмотрите, что творится возле облгазов!!! Только враги могли затеять в карантин такие скопления людей. Это удар в спину и предательство по отношению к своему народу!!! А еще в Херсоне отменили Закон "О пенсионном обеспечении" и требуют в общественном транспорте оплату за проезд!!! Беспредел!!!


Новини