Головна Новини Суспільство медицина Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив про ймовірний початок кінця пандемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив про ймовірний початок кінця пандемії

Тедрос Аданом Ґебреєсус закликав уряди держав, а також ООН фінансувати у медицину та, зокрема, у вакцинацію задля уникнення наступних епідемій

5 грудня 2020, 21:18
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Ґебреєсус анонсував ймовірне закінчення епідемії коронавірусу. 

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив про ймовірний початок кінця пандемії

За його думкою саме позитивні результати випробувань вакцин в останні тижні стали першим шляхом до перемоги над COVID-19. 

Також Тедрос Аданом Ґебреєсус закликав уряди держав, а також ООН фінансувати у медицину та, зокрема, у вакцинацію задля уникнення наступних епідемій. 

Щоб швидше покінчити з пандемією, глава ВОЗ закликав країни ООН інвестувати у вакцину, у попереджувальні заходи, щоб уникнути наступної пандемії, а також краще фінансувати сферу охорони здоров'я у своїх країнах та країнах третього світу. 

"Це глобальна криза, і рішення повинні розподіляти справедливо як глобальні суспільні блага, а не як приватні товари, які лише збільшують нерівність і стають ще однією причиною того, що деякі люди залишаються позаду. Ми не повинні залишати нікого позаду", — зазначив генеральний директор ВООЗ.

За думкою очільника ВООЗ, масові закупівлі та масова вакцинація від коронавірусу потребуватимуть додаткових фінансових вкладень розміром 4,3 мільярда доларів.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у Китаї у кажанів знайшли нові види коронавірусу. Про це пише видання The Guardian. За словами китайських вчених, відкриття було зроблено на південному заході Китаю. Крім того, вірусологи звертають увагу, що схожі штами Sars-CoV-2 були виявлені у тварин і за межами Китаю, зокрема, в країнах Південної Азії.
Крім того, ми розповідали про те, що глава МОЗ Максим Степанов вчора, 4 грудня, підписав технічні документи для вступу в Україні вакцини проти COVID-19 від глобальної ініціативи COVAX. Препарат надійде на територію держави вже в кінці I кварталу або на початку другого кварталу 2021 року. Про це чиновник повідомив на своїй сторінці в Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини