Головна Новини Суспільство медицина Глава ВООЗ розповів, коли світ зможе відійти від пандемії коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава ВООЗ розповів, коли світ зможе відійти від пандемії коронавірусу

За словами глави ВООЗ, подібні кризи у сфері охорони здоров'я відбуваються раз на століття

31 липня 2020, 22:55 comments1709
Поділіться публікацією:

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус в п'ятницю заявив, що наслідки пандемії коронавірусу будуть відчуватися протягом десятиліть. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Глава ВООЗ розповів, коли світ зможе відійти від пандемії коронавірусу

"Пандемія — це криза в галузі охорони здоров'я, яка трапляється раз на століття, і її наслідки будуть відчуватися протягом десятиліть", – наводять європейські ЗМІ слова Гебрейесуса.

Він нагадав, що пів року тому ВООЗ через коронавірус оголосила надзвичайну ситуацію в галузі громадської охорони здоров'я, що викликає міжнародну стурбованість. При цьому глава ВООЗ зазначив, що на той момент було зафіксовано менше 100 випадків коронавірусу і жодного летального результату за межами Китаю.

У п'ятницю проходить засідання надзвичайного комітету ВООЗ, який збирається вже вчетверте за темою коронавірусу. Комітет може запропонувати нові рекомендації або модифікувати існуючі.

За час пандемії у світі зареєстрували 17,6 млн випадків захворювання, близько 680 тис.осіб померли, 11 млн осіб одужали.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу оголосив, що до червоної карантинної зони України увійшли Луцьк, Тернопіль та частина Чернівецької області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини