Головна Новини Суспільство медицина Глава Pfizer озвучив прогноз щодо ситуації з COVID-19 у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Pfizer озвучив прогноз щодо ситуації з COVID-19 у світі

Альберт Бурла припускає, що, ймовірно, людство зможе повернутися до нормального життя навесні

18 січня 2022, 14:48 comments1004
Поділіться публікацією:

За словами генерального директора фармацевтичної компанії Pfizer Альберта Бурли, COVID-19 не зникне ще протягом кількох років. Однак людство має засоби, які дозволять повернутися до докоронавірусного життя. Про це пише видання РБК-Україна, посилаючись на La Repubblica.

Глава Pfizer озвучив прогноз щодо ситуації з COVID-19 у світі

Глава Pfizer озвучив прогноз щодо ситуації з COVID-19 у світі - фото з відкритих джерел

Бурла підкреслив, що вірусу дуже складно позбутися. Інфекція поширилася по всьому світу, COVID-19 заражає людей кілька разів і має безліч нових мутацій.

"Я не хочу здатися песимістом, але я вважаю, що нам доведеться протягом кількох років жити з вірусом, який дуже важко викорінити", — сказав гендиректор Pfizer.

На питання, чи може поява південноафриканського варіанта коронавірусу "Омікрон" означати завершення пандемії, Бурла відповів, що поки що "сказати цього не може ніхто".

За словами генерального директора Pfizer, питання, швидше, не в тому, як швидко коронавірус зникне, а коли людство зможе повернутись до звичного життя. Бурла висловив припущення, що це може статися навесні.

"Завдяки всім наявним у нашому розпорядженні засобам: тестам, дуже ефективним вакцинам та лікам", — додав він.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я України оприлюднили список симптомів, які найчастіше спостерігають у пацієнтів, які заразилися варіантом "Омікрон". У МОЗ додали, що істотних відмінностей від ознак штаму "Дельта", найпоширенішого на території України, не виявлено.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Польща вступила у п'яту хвилю пандемії: очікується близько 60 тисяч випадків на день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини